Manuel Lettenbichler își adjudecă o nouă victorie după dominația de la Romaniacs

Manuel Lettenbichler

Ediția aniversară a competiției Romaniacs s-a încheiat, iar germanul Manuel Lettenbichler a reușit să își adjudece o nouă victorie la clasa-regină, Gold.

Competiția derulată în vecinătatea orașului Sibiu a avut participanți din 55 de țări, iar ediția cu numărul 20 a reușit să reafirme reputația sa de cel mai dificil raliu hard enduro din lume, iar participanții pot confirma acest lucru și de această dată.

Dificultatea competiției putea fi observată încă din prima zi de concurs, în care cei înscriși au avut de înfruntat obstacole create de om și amplasate pe un bulevard din oraș. Rezultatul era ceva dificl de parcurs și pe jos, fiind necesare salturi generoase pentru a trece de anumite obstacole. Odată trecuți de prolog, riderii au avut de înfruntat obstacole naturale de pe traseele predefinite de organizatori.

Ediția cu numărul 20 a Red Bull Romaniacs a avut patru zile de off-road, care au dus la limită atât energia și răbdarea concurenților, cât și materialul de concurs. Chiar și în zilele fără ploaie, au existat concurenți care au ajuns la finiș acoperiți cu noroi din vârful ghetelor până la cozorocul căștii. La fel ca în orice competiție de acest gen, important este că au ajuns la finiș, restul fiind detalii.

Desigur, fiind vorba despre o competiție, avem și căștigători. Știm deja că Lettenbichler și-a adjudecat cea de-a patra victorie din carieră la Romaniacs, iar el a fost urmat pe podium de canadianul Trystan Hart și de bulgarul Teodor Kabakchiev.

La clasa silver a câștigat Ben Wibberly din Regatul Unit, urmat de Valentino Hutter. Pe locul trei se află cel mai bine clasat concurent român din această clasă, Sergiu Grecu. Între timp, la clasa bronze, victoria i-a revenit lui Jurg Schutz, urmat de românul Ovidiu Nistor și de estonianul Priit Bienne.

Clasa Iron a fost câștigată de Robert Adams din Regatul Unit, rumat de belgianul Samuel Defoy și românul Paul Bulai. Clasa Atom, cea mai accesibilă din punctul de vedere al dificultății și al condițiilor de înscriere l-a avut pe Janis Stauers pe primul loc, pe germanul Mortiz Muller pe locul doi și românul Daniel Cernusca a completat podiumul.

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a fost felicitat pentru cel de-al 20-lea finiș de Romaniacs din tot atâtea posibile, ceea ce este o performanță deloc de neglijat. Cu toate acestea, Mani rămâne la fel de modest așa cum îl știm.

Competiția aceasta a reușit din nou să aducă Sibiul și România pe buzele fanilor motocrossului din lumea întreagă, nu doar din cele 55 de țări care au avut rideri participanți. La fel ca la alte evenimente, nu toți cei care ar fi dorit să participe au și reușit să facă acest lucru. În ciuda opoziției manifestate de unii politicieni locali din Sibiu, sperăm totuși că următoarea ediție de Romaniacs va continua desfășurarea așa cum ne-au obișnuit organizatorii.

Foto: Dragos Dumitru, Red Bull Content Pool

Adaugati comentariu