Yamaha Ténéré 700 primește mici actualizări, punctele cheie rămân neschimbate

Yamaha a actualizat gama Tenere pentru generația 2024, atenția fiind concentrată pe modelul de 700 cmc. Frații săi mai mari și mai mici rămân și ei în ofertă pentru 2024, dar fără schimbări notabile față de 2023. Ce înseamnă asta pentru noi? Detaliem mai jos.

Yamaha Tenere 700, căreia îi putem spune și T7, primește un afișaj TFT color de cinci inchi pe post de bord. Riderul va putea opera meniul acestuia folosind un element rotativ montat pe partea dreaptă a ghidonului. Și alți producători, cum ar fi BMW, folosesc soluții tehnologice similare.

Ceasurile de bord digital vor afișa informații cheie fie într-un stil modern, fie într-o imitație a ceasurilor analogice, după preferințe. Folosind aplicația integrată Y-Connect, compatibilă cu mai multe motociclete din gama Yamaha, riderul își poate conecta smartphone-ul la motocicletă și apoi să vadă notificări importante pe ecranul motocicletei. Nu, nu puteți scrolla pe facebook sau instagram la semafor, dar puteți afla dacă vă sună cineva să dacă tocmai ați primit un mesaj.

Toate modelele Yamaha T7 de generație 2024 primesc semnalizatoare LED față și spate, pentru vizibilitate sporită în toate condițiile de trafic. Încă din fabrică, toate modelele T7 vin cu cablaj integrat pentru quickshifter Yamaha, dar acesta din urmă este o dotare opțională. Odată ce l-ai încercat, o să îi simți lipsa pe motocicletele care nu îl au, ca să știți.

Inginerii oferă acu mmai multe moduri de funcționare ale sistemului ABS, care era limitat doar la pornit sau oprit până acum. Există acum trei moduri: Setarea 1 pentru ABS față și spate activ, Setarea 2 pentru ABS față activ și spate inactiv – util în off-road și nu numai, iar Setarea 3 aduce ABS inactiv pe ambele roți.

Aceste modificări sunt aplicate la nivel global, chiar dacă nu toate modelele despre care discutăm se vând pe toate piețele pe care activează Yamaha. Spre exemplu, modelele Super Tenere ES, dar și frații mai mici din gamă, XT 250 și TW200, nu vor primi toate actualizările de la T7 2024, ci vor rămâne în configurațiile în care erau oferite pe piață pentru generația 2023, în cazul țărilor în care au fost oferite.

Adaugati comentariu