Vespa Castle Ride 2023

În perioada 10-13 august 2023, Sibiu va găzdui cea de-a doua ediție a evenimentului „Vespa 3 Castle Ride”, o experiență unică pentru pasionații de cultură și istorie Vespa. Participanții vor porni într-o aventură pe două roți, însoțiți de Vespele lor dragi, pentru a explora trasee spectaculoase din România și pentru a vizita renumite obiective turistice, printre care se numără Castelul Poenari, Castelul Alba Iulia și Castelul Calnic.

Acest eveniment emblematic așteaptă cu nerăbdare peste 100 de vespiști din țară și membri ai cluburilor Vespa din Europa, toți dornici să experimenteze libertatea și bucuria oferite de tradiția Vespa. Cu entuziasm, participanții vor parcurge un traseu de 560 de km, străbătând celebrele Transfăgărășan și Transalpina, două dintre cele mai spectaculoase șosele din România.

Pe parcursul celor trei zile de aventură, vespiștii se vor bucura de priveliști uluitoare, opriri la cele trei cetăți istorice și delectare cu delicii gastronomice autentice din bucătăria românească. Oportunitatea de a socializa și a împărtăși pasiunea comună pentru Vespa va fi marcată printr-o festivitate de premiere și participare, organizată de Vespa Club România și Vespa Club București.

Restaurantul Pizza Napoletana din Piața Mare din Sibiu va fi locul de întâlnire și punctul de primire pentru toți participanții în ziua de 10 august, iar în ziua de 13 august va avea loc festivitatea de încheiere, încheind într-un mod memorabil acest eveniment special.

Vespa 3 Castle Ride reprezintă o experiență memorabilă pentru toți iubitorii de Vespa, o călătorie ce combină plăcerea călătoriilor pe două roți cu descoperirea frumuseților istorice și naturale ale României.

“Prima ediție, cea din 2018, la care au participat aproape 100 de pasionați și deținători de
scutere Vespa, a marcat un moment important în istoria Clubului Vespa România. Acest
lucru ne-a motivat să continuăm să scriem povestea pe drumurile din România, să arătăm și
membrilor din alte țări traseele spectaculoase și obiectivele noastre pline de istorie și de
farmec. Suntem plăcut impresionați să-i avem printre participanți pe Comisarul pentru
Turism al Vespa World Club și președinți ai cluburilor naționale din 5 țări. Numărul
participanților este de 120, veniți din 17 țări (Bulgaria, Serbia, Polonia, Italia, Grecia,
Ungaria, Slovenia, Belgia, Macedonia, Croatia, Austria, Canada, Slovacia, Muntenegru,
Spania, Franta, Germania) și bineînțeles România.”, declară Cristian Turcin, Președintele
Vespa Club Romania.

 

Adaugati comentariu