Zece lucruri pe care trebuie să le ştii despre MotoGP al Americii

După o călătorie latino, în Argentina, lumea MotoGP se îndreaptă către America, pentru a treia rundă a sezonului.

 

Iată care sunt cele zece lucruri pe care trebuie să le ştii despre cursa americană de la Austin, din perspectiva Ducati

– SUA a găzduit 31 de MotoGP în total: 15 la Laguna Seca, 8 la Indianapolis, 6 la Austin şi 2 la Daytona.

– In 2013, în SUA s-au desfăşurat nu mai puţin de trei Mari Premii: la Austin, Laguna Seca şi la Indianapolis.

– Marele Premiu al SUA se ţine pe circuitul de la Austin din 2013. Márquez a câştigat toate ediţiile de până acum, rămânând şi favoritul cursei din acest an.

– Ducati deţine trei podiumuri la Austin: în 2014, 2015 şi 2016.

– Poziţia secundă obţinută de Andrea Dovizioso în 2015 este cel mai bun rezultat obţinut de Ducati pe acest circuit. Italianul a mai urcat pe podium (locul 3) şi în 2014.

 
– In ediţia de anul trecut, Ducati-ul Desmosedici GP pilotat de Danilo Petrucci a înregistrat cea mai ridicată viteză pe acest circuit – 347.9 km/h.

– Cel mai bun rezultat al lui Danilo Petrucci pe acest circuit a fost locul opt realizat în 2017, în timp ce anul trecut a terminat al 12-lea.

– După primele două Mari Premii, Andrea Dovizioso şi Danilo Petrucci au colectat 41, respectiv 20 puncte – cu 6 şi 3 puncte mai mult decât în anul 2018.

– Circuitul de la Austin (COTA) este unul din cele patru circuite din calendar (alături de Barcelona, Zeltweg şi Silverstone) care găzduieşte şi un Mare Premiu de Formula 1.

– Virajul nr. 12 pune cele mai mari probleme de frânare, riderii trebuind să strângă maneta de frână circa 6.3 secunde, parcurgând 300 m şi fiind supuşi unei decelerării de până la 1.5g.

Adaugati comentariu