Home Competitii moto Yamaha ridică miza aerodinamicii în MotoGP cu o aripă în stil F1
Competitii moto

Yamaha ridică miza aerodinamicii în MotoGP cu o aripă în stil F1

0


Un spoiler spate extrem de distinctiv a apărut pe Yamaha în ultima zi a testelor de pre-sezon ale MotoGP 2023, în cea mai recentă mișcare în războiul aerodinamicii.

Anul trecut, unitatea de scaun a motocicletei a apărut din ce în ce mai mult ca un câmp de luptă aerodinamică  cu aripioare spate și cu ceea ce erau efectiv aripi spate testate. Aprilia a montat din nou o astfel de aripă mai devreme în weekendul de teste de la Portimao, alături de o serie de alte elemente aerodinamice extreme.

Dar acum, Yamaha a mers și mai departe cu versiunea sa triunghiulară, în buclă, în comparație cu unitatea Aprilia în formă de T.

Împreună cu ceilalți producători japonezi Honda și Suzuki, Yamaha a rămas în urmă în ceea ce privește dezvoltarea aerodinamică în ultima vreme, iar acum recuperarea întârzierilor în acest domeniu s-a dovedit a fi un obiectiv major al sezonului secundar.

Dacă acest lucru a dat roade este încă neclar, deoarece, în timp ce cealaltă mare noutate Yamaha – un nou motor a oferit în mod clar o putere suplimentară semnificativă, diferitele teste de aerodinamică nu au adus un pas înainte definitiv. Acestea au apărut ca o potențială distragere a atenției, având în vedere că atât campionul Yamaha din 2021, Fabio Quartararo, cât și Franco Morbidelli au petrecut testele de pre-sezon incomfortabil și, în special, deranjați de performanța mediocră a noilor pneuri.

Dar Quartararo a reușit o îmbunătățire cu adevărat impresionantă  pe un singur tur duminică, fiind cu 1,3 secunde mai rapid decât fusese în modul de contratimp cu o zi înainte -și, poate nu întâmplător, aripa spate a apărut pe motocicleta sa la scurt timp după aceea.

Quartararo a declarat că „nu a simțit cu adevărat” aripa în timpul cursei inițiale și nu se așteaptă ca aceasta să fie folosită în cursă.

„Adică, nu este mai rău sau mai bine, dar nu cred că o vom folosi”, a spus el.

De asemenea, el a glumit că mecanicul său a spus „Sper că nu funcționează, îmi pare rău!”, referindu-se la aspectul său.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Competitii moto

BMW Motorrad International GS Trophy se întoarce în Africa în 2024

BMW Motorrad a anunțat locul în care se desfășoară următoarea ediție a...

Competitii moto

Hard Enduro Bucovina 2023 a fost anulat, organizatorii acuză ANANP

Săptămâna viitoare ar fi trebuit să marcheze cea de-a zecea ediție a...

Triumph Daytona 675
Competitii motoNoutati moto

Triumph va furniza motoare pentru Moto2 până în 2029

Triumph va continua parteneriatul prin care livrează motoare cu trei cilindri în...

Competitii moto

Prima Sport transmite rezumatul Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori

Ediția 2023 a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, desfășurată în premieră...