Home Utile Recall: Triumph Bonneville T120 2023
Utile

Recall: Triumph Bonneville T120 2023

52


La 15 martie 2023, Triumph Motorcycles a emis un raport de recall pentru anumite motociclete Bonneville T120 și T120 Black din 2023, deoarece discul de frână față stânga se poate slăbi sau desprinde. Deși discul poate fi reținut de etrierul de frână, problema rezultată poate „cauza o distragere a atenției și o performanță redusă de frânare, crescând riscul unei vătămări”, potrivit raportului.

Triumph America estimează că aproximativ 988 de motociclete Bonneville T120 și T120 Black 2023 ar putea fi implicate în această rechemare, ceea ce reprezintă aproximativ un procent din modele. Semnele de avertizare inițiale ale unui disc de frână față slăbit pot începe cu o senzație de pulsație resimțită la maneta frânei față. În cazul în care punctele de fixare se rup, se poate auzi o bubuitură puternică. De asemenea, Triumph menționează că „un disc de frână desprins ar crea un zgomot metalic puternic”.

Toate motocicletele Bonneville T120 și T120 Black 2023 afectate au fost produse între datele de 24 mai 2022 și 30 ianuarie 2023. Este demn de remarcat faptul că, deși aceast recall este pentru piața americană, Triumph a emis concomitent un aviz de rechemare în siguranță pentru toate piețele internaționale cu privire la această problemă, cu ajutorul avizului intern de acțiune de rechemare în siguranță 606. Numerele VIN afectate variază de la BD2179 la BK4496. Această notificare le spune dealerilor să oprească imediat livrarea motocicletelor afectate începând cu luna martie, 2023.

Problema se referă la un amortizor  din cauciuc montat pe partea stângă a ansamblului frânei față, care nu a fost produs conform specificațiilor solicitate. Pe motocicletele Bonneville T120 și T120 Black 2023 Bonneville T120,pe care a fost montată această piesă defectă, există o sarcină  mai mică decât cea necesară pentru a menține discul de frână la locul în care ar trebui să fie.

Acest lucru, spune Triumph, „poate duce, în cele din urmă, la faptul că elementele de fixare pot fi supuse unor forțe de frecare atunci când frâna este acționată”. Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la ruperea în cele din urmă a dispozitivelor de fixare, ceea ce slăbește și/sau detașează discul de frână față stânga. Cu toate acestea, potrivit firmei, până în prezent nu au văzut nicio dovadă că un astfel de eveniment s-ar fi produs.

În conformitate cu termenii de recall în service, Triumph va instala un amortizor de schimb în locul celui defect și va înlocui cele cinci șuruburi de pe discul de frână stânga. Acest serviciu de rechemare în service va fi efectuat de către dealerii Triumph autorizați, fără nicio cheltuială pentru client.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Utile

Cum sa-ti construiesti propria trusa de scule personalizata pentru a face fata oricarui proiect

Indiferent dacă ești un pasionat al bricolajului sau un profesionist în domeniul...

Utile

Sfaturi practice pentru înlocuirea garniturii la motocicletă – Cum să mențineți motorul în stare perfectă

Motocicliștii experimentați știu că întreținerea periodică a motorului este esențială pentru a...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...