Home Noutati moto Indian Challenger RR Racer
Noutati motoPrezentare

Indian Challenger RR Racer

56


O marcă centrată pe cruisere. Aceasta ar fi o descriere corectă pentru Indian Motorcycle , compania care a întors capetele de pe circuitul AFT în 2016 cu seria sa de flat-tracker FTR750 care a dominat seria, apoi a continuat prin a oferi aceeași motocicletă de curse doar pentru circuit (într-o serie limitată) publicului în 2017.

Se pare că această mișcare a funcționat atât de bine încât Indian vrea să vândă încă un model inspirat de curse și, din nou, nu este nici pe departe înmatriculabil. Vorbim despre o versiune construită manual, cu specificații de cursă, a modelului Challenger bagger, care se bucură de trofee și care a făcut praf traseele rutiere încă de la debutul său în cursa inaugurală King of the Baggers din 2020. Dar ar fi bine să vă pregătiți financiar .

Motocicleta în cauză, denumită Challenger RR, este construită conform standardelor de cursă ale seriei 2022 MotoAmerica King of the Baggers de către aceleași mâini S&S care au pregătit motocicleta cu care Tyler O’Hara a câștigat campionatul cu nr. 29. Conform regulilor MotoAmerica, asta înseamnă că trebuie să poarte același motor PowerPlus V-twin cu care era echipat inițial ca și Challenger-ul de serie, deși aceleași reguli permit tot felul de modificări, cum ar fi la cilindri, corpuri de accelerație și airbox. Cadrul principal trebuie să fie piesa fabricată inițial, iar carenele trebuie să fie montate – deși acestea pot fi replici ale piesei originale.

În cazul Challenger RR veți găsi o serie de piese unicat și, deși acestea sunt un amestec de piese personalizate și provenite de la S&S, unele sunt probabil diferite de alte componente de pe motocicleta de curse reală, care pot varia de la o cursă la alta (și de la un sezon la altul). Motocicleta care este disponibilă la vânzare folosește un motor V-twin asemănător, cu un kit de cilindri cu cilindri mari și pistoane de 112 CID, împreună cu capete de cilindri portate CNC, arbori cu came S&S și un sistem de admisie a aerului S&S cu corp de accelerație de 78 mm. Culbutorii S&S din bronzină sunt reglabili, iar în spate este amplasat un eșapament de curse S&S 2-1. Totul este gestionat de un ECM Maxx complet reglabil.

Ca și în cazul motocicletei de curse actuale, Indian a acordat o atenție deosebită șasiului Challenger RR cu specificații de cursă, oferindu-i cleme triple reglabile S&S din oțel inoxidabil și o furcă Öhlins FGR 250 în față, asortată cu un braț oscilant S&S modificat pentru curse și un amortizor spate Öhlins TTX. Jantele de curse de 17 inch sunt echipate cu anvelope de curse Dunlop, cu etrierele față Brembo M4 de competiție care acționează pe rotoare duble de 330 mm. În spate se află un etrier spate Hayes cu un rotor spate EBC pentru a spori capacitățile de frânare .

Alte elemente care disting acest cursier includ o conversie S&S a transmisiei cu lanț cu un întinzător automat al lanțului, împreună cu un kit de schimbare rapidă a vitezelor (quickshifter), un ghidon și seturi de spate reglabile S&S,  o șa de curse Saddlemen mai înaltă, un parbriz Aero și o aripă spate din fibră de sticlă. S-au adăugat genți laterale din fibră de carbon pentru a respecta regulile de cursă, iar scutul radiatorului provine tot de la S&S.

La fel ca și în cazul modelului Scout FTR750, Indian Challenger RR marchează prima dată când fanii pot achiziționa o motocicletă Indian construită special pentru o serie de curse, deși de data aceasta este o motocicletă de tip bagger. În cuvintele celor de la Indian, este o oportunitate unică pentru „fani și colecționari… de a deține o filă din istorie”.

Gary Gray, vicepreședintele departamentului de curse, tehnologie și service pentru Indian Motorcycle, explică mai departe: „Inițial, gândul de a participa la curse de șosea cu motociclete bagger a fost pentru mulți un concept . Dar, în doar trei ani, King of the Baggers a devenit una din cele mai tari din cursele de motociclete, deoarece aceste motociclete au evoluat rapid în ceea ce privește modificările lor, iar noi ne-am gândit că ar fi minunat să le oferim oamenilor posibilitatea de a deține motocicleta care a luat coroana.”

Este probabil ca Indian Challenger RR să prezinte cel mai mare interes din partea colecționarilor. „Suntem entuziasmați să încurajăm fandomul curselor de bagger și să sărbătorim al doilea titlu cu această serie specială și extrem de exclusivistă de motociclete Indian Challenger RR”, spune Gray. „Această motocicletă este o bestie adevărată, la fel ca atunci când am lansat venerabila FTR750; Challenger RR este o adevărată motocicletă de curse și nu este legală pentru stradă.”

Prețul pentru Challenger RR construită special este de 92.229 de dolari și, din câte știm noi, grafica și opțiunile de culoare sunt cele pe care le vedeți aici.

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...