Yamaha GTS 1000- suspensia unică din anii 90

Yamaha GTS 1000 a fost o motocicletă revoluționară introdusă la începutul anilor ’90. A fost o motocicletă sport-touring care a prezentat un sistem unic de suspensie frontală cu un braț oscilant pe o singură parte și un sistem de direcție central.

GTS 1000 a fost concepută pentru a oferi manevrabilitate și stabilitate superioară în comparație cu alte motociclete de pe piață la momentul respectiv. Suspensia față a fost concepută pentru a elimina îngroparea care apare la frânarea bruscă, în timp ce sistemul de direcție  a fost conceput pentru a îmbunătăți stabilitatea și manevrabilitatea în timpul curbelor.

Motocicleta era propulsată de un motor în patru cilindrii lichid-răcit de 1.000cc care producea 100 de cai putere . Avea o transmisie cu șase trepte și era capabilă să atingă o viteză maximă de aproximativ 225 km/h.

GTS 1000 a fost, de asemenea, dotată cu o gamă de caracteristici concepute pentru a face din ea o motocicletă confortabilă pentru turism. Acestea includ un carenaj pentru a proteja pilotul de vânt, un scaun confortabil și un suport pentru bagaje pentru aventurile lungi.

Cu toate acestea, în ciuda designului său inovator și a caracteristicilor avansate, GTS 1000 nu a fost un succes comercial. Era scumpă, cu un preț de aproximativ 12.000 Euro  la momentul respectiv, și nu a fost la fel de populară ca alte motociclete de touring, cum ar fi Honda Gold Wing sau seria BMW K.

Cu toate acestea, GTS 1000 a atras puțini fani, dar foarte dedicați, care au apreciat designul și caracteristicile sale de manevrabilitate unice. A fost, de asemenea, lăudată de jurnaliști și entuziaști ai motocicletelor pentru tehnologia și ingineria sa avansată.

Astăzi, GTS 1000 este considerată o motocicletă rară și colecționabilă, iar unele exemplare se vând la prețuri mari la licitații. Rămâne o parte importantă a istoriei Yamaha și o dovadă a angajamentului companiei față de inovație și excelență în designul motocicletelor.

În concluzie, Yamaha GTS 1000 a fost o motocicletă revoluționară care a introdus o gamă de caracteristici și tehnologii avansate pe piața de motociclete sport-touring. Cu toate că nu a fost un succes comercial, rămâne o parte importantă a istoriei Yamaha și o dovadă de efortul pe care producătorul îl depune pentru a revoluționa motocicletele încă din anii 90.

 

Adaugati comentariu