Home Retro Yamaha GTS 1000- suspensia unică din anii 90
Retro

Yamaha GTS 1000- suspensia unică din anii 90

1


Yamaha GTS 1000 a fost o motocicletă revoluționară introdusă la începutul anilor ’90. A fost o motocicletă sport-touring care a prezentat un sistem unic de suspensie frontală cu un braț oscilant pe o singură parte și un sistem de direcție central.

GTS 1000 a fost concepută pentru a oferi manevrabilitate și stabilitate superioară în comparație cu alte motociclete de pe piață la momentul respectiv. Suspensia față a fost concepută pentru a elimina îngroparea care apare la frânarea bruscă, în timp ce sistemul de direcție  a fost conceput pentru a îmbunătăți stabilitatea și manevrabilitatea în timpul curbelor.

Motocicleta era propulsată de un motor în patru cilindrii lichid-răcit de 1.000cc care producea 100 de cai putere . Avea o transmisie cu șase trepte și era capabilă să atingă o viteză maximă de aproximativ 225 km/h.

GTS 1000 a fost, de asemenea, dotată cu o gamă de caracteristici concepute pentru a face din ea o motocicletă confortabilă pentru turism. Acestea includ un carenaj pentru a proteja pilotul de vânt, un scaun confortabil și un suport pentru bagaje pentru aventurile lungi.

Cu toate acestea, în ciuda designului său inovator și a caracteristicilor avansate, GTS 1000 nu a fost un succes comercial. Era scumpă, cu un preț de aproximativ 12.000 Euro  la momentul respectiv, și nu a fost la fel de populară ca alte motociclete de touring, cum ar fi Honda Gold Wing sau seria BMW K.

Cu toate acestea, GTS 1000 a atras puțini fani, dar foarte dedicați, care au apreciat designul și caracteristicile sale de manevrabilitate unice. A fost, de asemenea, lăudată de jurnaliști și entuziaști ai motocicletelor pentru tehnologia și ingineria sa avansată.

Astăzi, GTS 1000 este considerată o motocicletă rară și colecționabilă, iar unele exemplare se vând la prețuri mari la licitații. Rămâne o parte importantă a istoriei Yamaha și o dovadă a angajamentului companiei față de inovație și excelență în designul motocicletelor.

În concluzie, Yamaha GTS 1000 a fost o motocicletă revoluționară care a introdus o gamă de caracteristici și tehnologii avansate pe piața de motociclete sport-touring. Cu toate că nu a fost un succes comercial, rămâne o parte importantă a istoriei Yamaha și o dovadă de efortul pe care producătorul îl depune pentru a revoluționa motocicletele încă din anii 90.

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retro

MV Agusta: 80 de ani de la producția primului motor

În 1943, în plin război mondial, a luat naștere proiectul care avea...

Distinguished Gentleman's Ride
Comunitatea motoRetro

Distinguished Gentleman’s Ride 2023 – ce este şi tot ce trebuie să ştii despre DGR

Începând cu 2012, Distinguished Gentleman’s Ride aduce laolaltă motociclişti pentru a atrage...

Retro

Cea mai veche motocicletă de serie se vinde la licitație

Ceea ce se crede a fi cea mai veche motocicletă de serie...

Motociclete inediteNoutati motoRetro

Böhmerland reinventat după aproape 100 de ani

Böhmerland în 1920 În anii 1920, Böhmerland a fost cea mai lungă...