Home Noutati moto Honda, premii de design pentru Hornet și Transalp
Noutati moto

Honda, premii de design pentru Hornet și Transalp

59


Honda a câștigat premiile Red Dot Product Design Awards cu CB750 Hornet și XL750 Transalp: două premii care evidențiază activitatea departamentului de cercetare și dezvoltare din Roma.

Honda a câștigat două titluri la ediția 2023 a premiilor Red Dot Design Awards, în divizia motociclete, pentru CB750 Hornet și XL750 Transalp

Premiile Red Dot Design Awards sunt premii de renume internațional care recunosc excelența în materie de design în ceea ce privește estetica, funcționalitatea, caracterul practic și inovația. Premiile sunt acordate de un juriu format din 50 de experți internaționali

„Anul acesta, Honda sărbătorește cea de-a 75-a aniversare. Iar faptul că am câștigat mai multe premii Red Dot Awards la categoria Product Design pentru al patrulea an consecutiv cu mașinile și motocicletele noastre este fantastic și reprezintă o dovadă a proceselor noastre de dezvoltare. Credem într-o abordare unică centrată pe om în ceea ce privește designul și ușurința de utilizare, și este îmbucurător să vedem acest accent reflectat în recunoașterea continuă la premiile Red Dot Design Awards”, comentează el. „Aceste premii sunt o dovadă a angajamentului echipelor noastre de design de produs și de cercetare și dezvoltare, care pun utilizatorii – clienții noștri – în centrul activității lor. Honda va continua să creeze modele ‘interesante’ pentru produsele sale viitoare, menținând întotdeauna abordarea centrată pe om’.

Pe două roți, noul CB750 Hornet a câștigat un premiu pentru design de produs. Această motocicletă sportivă naked, cu un nume recunoscut de toată lumea și un design ascuțit, se mândrește cu un nou motor bicilindric paralel de 755 cmc montat într-un nou cadru din oțel în formă de diamant. Centrul de stil Honda din Roma a proiectat CB750 Hornet ca o expresie contemporană a frumuseții tehnice, a proporțiilor compacte și a formelor elegante, înglobate într-un design pur agresiv. Cea mai distinctivă caracteristică a sa este rezervorul, inspirat de forma aripii de viespe, care întruchipează perfect musculatura și performanțele tipice unui Streetfighter.

Noul XL750 Transalp a primit, de asemenea, cele mai bune distincții din partea juriului Red Dot. Această emblemă a aventurii, revenită în gama Honda după o absență de 10 ani, oferă noilor generații de motocicliști un rally-tourer confortabil și pregătit pentru orice. Echipat cu același motor bicilindric paralel de 755 cmc ca și Hornet, acesta amintește din punct de vedere conceptual de emblematicul XL600V Transalp din 1987 și adaugă un stil modern și confort cu o carapace compactă și un parbriz mare pentru un echilibru perfect între aerodinamică și protecție împotriva vântului.

Realizările din acest an ridică  numărul premiilor Red Dot Design Awards câștigate de Honda la 13, inclusiv titlul „Best of the Best” pentru Honda e, care a fost expus de atunci alături de CBR1000RR Fireblade SP la Red Dot Design Museum din Essen, Germania, una dintre cele mai importante expoziții de design contemporan din lume.

 

 

 

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...