Home Comunitatea moto Distinguished Gentleman’s Ride 2023 – ce este şi tot ce trebuie să ştii despre DGR
Comunitatea motoRetro

Distinguished Gentleman’s Ride 2023 – ce este şi tot ce trebuie să ştii despre DGR

2
Distinguished Gentleman's Ride


Începând cu 2012, Distinguished Gentleman’s Ride aduce laolaltă motociclişti pentru a atrage atenţia asupra unor probleme care sunt adesea ignorate.

A început cu un marş moto, iar apoi s-a transformat într-un fenomen global. Scopul evenimentului este deschiderea unei discuţii despre sănătatea bărbaţilor şi strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor care suferă deja de anumite afecţiuni.

DGR, aşa cum probabil ai văzut că se numeşte, este organizat şi la noi, în România, iar evenimentul are loc în aceeaşi zi în întreaga lume: 21 mai. Rezultatul este o paradă pe două roţi cu motociclete clasice, de epocă şi modele cu design retro, iar toate sunt conduse de rideri la ţol festiv.

Este o sărbătoare şi are scop caritabil, în speranţa că va atrage atenţia cât mai multor bărbaţi asupra riscurilor legate de cancerul de prostată, precum şi de riscurile de sănătate mintală care planează asupra a jumătate din oamenii de pe Planetă.

Motivul pentru care a fost “ales” cancerul de prostată este deoarece este al doilea cel mai des întâlnit la bărbaţi după cel de piele şi 1.4 milioane de bărbaţi sunt diagnosticaţi cu el în fiecare an. Există posibilitatea unei detecţii timpurii dacă se face un test de sânge, dar majoritatea pacienţilor îl descoperă mult prea târziu pentru a avea o şansă la luptă. Pentru ei, precum şi pentru cei care ar putea să evite această soartă, evenimentul DGR încearcă să strângă fonduri.

Totodată, DGR strânge bani şi pentru sănătatea mentală a bărbaţilor, deoarece trei din cinci sinucigaşi sunt bărbaţi, iar asta se traduce printr-o statistică tristă: 510.000 de suicideri pe an la nivel global. Toate aceste morţi ar fi putut fi prevenite dacă cei care au recurs la acel gest final ar fi fost întrebaţi de apropiaţi cum se mai simt şi ar fi avut cu cine să discute despre problemele lor.

Din 2012 până acum, organizaţia care pune la cale Distinguished Gentleman’s Ride a strâns peste 37.5 milioane de dolari. Participanţii sunt rugaţi să doneze bani, dar poţi dona şi fără să participi, desigur. Dată fiind amploarea evenimentului, lucrurile au mers ceva mai departe, aşa că există şi premii pentru cei care reuşesc să strângă cele mai multe fonduri.

Cei de la Triumph, partenerii evenimentului de peste 10 ani, au pregătit o ediţie specială a modelului Bonneville T120, numită DGT Bonneville T120 Black, ce va fi disponibilă în doar 250 de unităţi la nivel global.

Ediţia 2023 a DGR va aduce zeci de mii de motociclişti participanţi în 850 de oraşe din 130 de ţări. Dacă vrei să afli mai multe despre evenimentul din Bucureşti, poţi accesa link-ul dedicat.

 

Distinguished Gentleman's Ride 2023

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea moto

Cu Motorrad la Motorpark: BMW Motorrad Track Experience 2023

Chiar dacă marca germană nu ar fi celebrat aniversarea a 100 de...

Comunitatea moto

Mit sau adevăr: poți frâna mai bine fără ABS?

În aproape orice grup de motocicliști te-ai afla, fie că este online...

Comunitatea moto

Un nou record Guinness: Cel mai bătrân motociclist înscris într-o competiție!

Știm cu toții că mersul pe motocicletă nu este pentru toată lumea,...

Comunitatea motoNoutati moto

Valentino Rossi a primit încă un trofeu – Brembo îi celebrează cariera pe două roți

Valentino Rossi, legenda vie a motociclismului și motivul pentru care mulți urmăresc...