Sym Cruisym 125 Un prim pas spre două roți

Cu schimbările legislative așteptate în ceea ce privește Legea 125 B, importatorii se mișcă rapid pentru a se adapta. Modele care înainte erau disponibile doar cu motoare de 300 cmc sau mai mari, încep să se vândă și cu motoare de 125 cmc. Astfel, se pregătesc să satisfacă cererea crescută pentru scutere  de capacitate mică, oferind o alternativă atractivă pentru viitorii posesori de categoria B care vor urma orele de pregătire.

Sym integrează aspectul urban și cel sportiv într-un crossover interesant. Dacă vezi o poză cu botul scuterului ai zice că e o motocicletă sportivă. Rezultatul este un scuter cu multă personalitate. Este vorba despre Sym Cruisym 125.

Maxiscuter cu o inimă mică?

Când ești în căutarea unui vehicul ieftin și ușor pentru plimbările prin oraș, scuterele sunt o alegere excelentă. Dacă vrei un vehicul mai performant și versatil cu care să poți ieși din oraș, clar ți se potrivește un maxiscuter.

Dar maxiscuterele sunt echipate cu motoare de capacitate mai mare, Cruisym preia toate elementele în afară de motor de la fratele mai mare care se laudă cu 300 cmc. Asta înseamnă că totul este proiectat pentru putere mai mare, iar asta se simte. Cu toate acestea, are o greutate de 179 kg și un motor de 125 cmc cu  14.1 cp, ceea ce ar putea părea puțin pentru un motociclist. Este evident că acest scuter a fost proiectat în special pentru viitori posesori de B care vor  trece pe două roți. Pentru un posesor de categoria A/A2, o decizie logică ar fi să opteze pentru varianta de 300 cmc, deoarece diferența de preț este de numai 500 euro.

Cum merge „micul” Cruisym?

Am avut ocazia să merg cu scuterul o săptămână, atât prin traficul din București, cât și prin afara orașului. Deși este echipat cu un motor de 125 cmc, am fost plăcut surprins să descopăr că acest scuter are o personalitate puternică. Dacă nu te crezi pilot de curse, îți vei da seama că puterea este suficientă pentru oraș, tot timpul vei pleca primul de la semafor. Am apreciat și sistemul de răcire pe lichid extrem de eficient, care m-a ținut complet liniștit chiar și în zilele în care termometrele indicau temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Chiar și în condiții solicitante de călătorie, motorul nu s-a încins nici măcar după ce am parcurs peste 100 de kilometri prin traifc. La plecarea de pe loc, puterea se simte când te apropii de partea roșie a turometrului, de la 7000 RPM în sus, limita superioară fiind la 9000 RPM.

În aventurile extraurbane, scuterul este fericit la viteza de 95 km/h, dar poate ajunge și la 120 km/h pentru depășiri. Nu o să ai emoții la viteza de croazieră, scuterul plutește fără probleme. Atât șoferul, cât și pasagerul stau foarte confortabil, așa că, este un candidat bun pentru o tură lungă.

Cruisym este dotat cu TCS. Un detaliu deosebit este că acest sistem poate fi dezactivat cu ușurință printr-un simplu buton amplasat  pe partea stângă a ghidonului. Sistemul de frânare este dotat cu ABS față-spate, dar acesta nu poate fi oprit.  Pe discurile de 260 mm față, respectiv 240 mm în spate, sunt montați axial etrierii cu 4 pistonașe. Frânele își fac treaba excelent, iar sistemul ABS nu este intruziv.

Prețul de bază este 4995 euro cu TVA.

Toate detaliile despre acest scuter le veți găsi în forma unui test captivant în paginile revistei MotorXpert, numărul 20!

 

 

 

 

 

Adaugati comentariu