Home Accesorii Cardo actualizează gama 2023 pentru conexiune Bluetooth între mai multe mărci
AccesoriiCasca

Cardo actualizează gama 2023 pentru conexiune Bluetooth între mai multe mărci

79
cardo


Specialiștii de la Cardo au anunțat realizarea unei noi actualizări software pentru toate unitățile 2023, oferită gratuit. Producătorul de dispozitive electronice a pregătit o actualizare care permite conectivitate Bluetooth printr-o singură apăsare cu unități curente de la producători precum Sena, Midland și Uclear.

Deși nu pare mare lucru la prima vedere, această decizie de implementare la nivelul întregii game, cu excepția unui singur model, transformă în realitate o dorință a mai multor rideri din întreaga lume. Posibilitatea de a te conecta la diferite tipuri de căști de comunicare ce folosesc protocolul Bluetooth, devenit practic standard în industria aceasta.

În ciuda acestui fapt aparent evident, producătorii au insistat multă vreme pe conectivitate mono-marcă, sau cu diferite restricții, ceea ce a asigurat numeroase experiențe frustrante de-a lungul timpului.

Potrivit lui Dan Emodi, șeful departamentului de marketing de la Cardo, decizia a venit în urma unui sondaj făcut în rândul utilizatorilor de sisteme de comunicare pentru motocicliști. Practic, compania i-a întrebat pe unii utilizatori ce ar dori să vadă în gamă, iar printre cele mai populare sugestii a fost introducerea posibilității conectării cu căști de la alte mărci.

Până de curând, soluția la problemă implica diferite adaptoare sau alte aplicații, însă rezultatul nu era același ca la o conexiune directă între unități. Sigur, există și un mic dezavantaj, anume faptul că nu vei putea să asculți aceeași muzică pe care o ascultă prietenii cu care te-ai conectat, sau invers, dar poți primi indicații de navigație în cască și să auzi și un apel telefonic, totul fără să fii nevoit să te conectezi la diferite dispozitive suplimentare.

Vestea cea mai bună este că nu este necesară apăsarea unei combinații de butoane, utilizarea unui cablu sau alt pas complicat – trebuie doar să apăsați un singur buton pentru conectare., spun cei de la Cardo.

Cei care au deja un dispozitiv Cardo de generație 2023, cu excepția lui Packtalk Slim, trebuie să obțină cea mai nouă actualizare pentru aplicația de smartphone, iar apoi să o implementeze și pe dispozitivul lor de comunicare odată ce l-au conectat la smartphone.

Ar fi ideal să faceți asta din timp, înainte să plecați de acasă, ca să fiți siguri că ați reușit să faceți toate actualizările necesare pentru aplicație și pentru intercom. Nu uitați să și verificați funcționalitatea conexiunii după ce ați instalat actualizările descrise.

Trebuie să notăm faptul că funcționalitatea aceasta este prezentă la unitățile Cardo 2023 și la echivalentele lor din gamele Sena, Uclear și Midland tot din aceeași generație. Cu alte cuvinte, dacă aveți unități mai vechi de la unul dintre acești producători și nu reușiți conectarea după acest update, s-ar putea să nu se mai poată face nimic în această direcție.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AccesoriiUtile

Ghidul sistemelor antifurt pentru motociclete

De la mecanice la electronice, există multiple soluții antifurt pentru motociclete și...

Accesorii

Touratech prezintă pachetul său de accesorii pentru BMW R 1300 GS: iată ce se poate comanda

La mai puțin de o lună de la prezentarea oficială a noului...

AccesoriiCascaUtile

Când trebuie înlocuită casca moto?

Soarele, căldura, utilizarea intensivă și depozitarea necorespunzătoare scurtează durata medie de viață...

AccesoriiCascaEchipamentNoutati moto

Cardo Packtalk Edgephones: căștile la care visau instructorii moto

Specialiștii de la Cardo au prezentat un nou model de cască fără...