Home Ride test Prim contact cu gama Benelli în România: 752S și Leoncino Trail 800
Ride test

Prim contact cu gama Benelli în România: 752S și Leoncino Trail 800

112


Benelli este un nume mai puțin sonor pe piața din România, dar asta nu înseamnă că marca din Pesaro nu are o istorie în spate. Am făcut cunoștință cu două dintre modelele lor la dealerul din județul Prahova, EST Bike Câmpina.

Marca Benelli a fost înființată în 1911, fiind pe atunci o afacere de familie ce se specializase în reparații. Abia în 1919 a venit primul model de concepție proprie, urmat apoi de prima motocicletă în adevăratul sens al cuvântului. Pe măsură ce Benelli a fost nevoită să treacă la producția militară în prima parte a anilor ’40, compania din Pesaro a devenit o țintă pentru bombardamentele aliate, iar rezultatul a dus la distrugerea totală a acesteia.

Frații Benelli au reluat activitatea după cel de-al Doilea Război Mondial și au reînceput producția, precum și participarea la competiții. Activitatea sportivă a culminat prin câștigarea campionatului Italiei în 1953. În 1972, compania Benelli a fost achiziționată de argentinianul Alejandro De Tomaso.

Sub noua conducere, marca Benelli a ajuns să lanseze prima motocicletă de serie cu motor cu șase cilindri, însă concurența din Japonia a fost acerbă, iar compania Italiană a suferit pierderi an de an. Benelli a ajuns să fie cumpărată de un alt industriaș, de data aceasta italian, sub conducerea căruia s-a încercat o revitalizare prin țintirea de noi segmente, cum ar fi cel al mopedelor.

Lucrurile nu au mers fantastic, iar în 2005, marca Benelli a fost cumpărată din nou, de data aceasta de chinezii de la Q.J., adică Qianjiang, o corporație specializată în producția de motociclete și care fabrica pe atunci peste 1.2 milioane de vehicule pe două roți.

În prezent, marca Benelli are în spate 111 ani de istorie, iar prezența sa pe piața din România este pe măsura ambițiilor de vânzare, cu opt dealeri prezenți pe piața internă la momentul redactării acestui material. Noi am făcut o vizită celor de la EST Bike Câmpina, ce derulau un eveniment de porți-deschise, unde ne-am programat pentru două teste: Benelli 752S și Benelli Leoncino Trail 800.

Benelli 752S

Am ales un naked pentru a face cunoștință cu gama Benelli 2022/2023 în România, sub forma modelului 752S. Modelul vine cu un bicilindru de 754 cmc care asigură 76.2 cai-putere la 8.500 rpm. Are o cutie de viteze cu șase trepte, injecție electronică și o capacitate a rezervorului de 14.5 litri. Bordul este digital, frânele față sunt Brembo, iar suspensia față este o Marzocchi Upside-down cu jambe de 50 mm. Suspensia spate este un KYB cu preîncărcare reglabilă, roțile sunt de 17 inchi, iar frânele au ABS.

Înălțimea la șa este de 810 milimetri, iar singurul dezavantaj pe care îl putem observa din start încă de la specificații este masa ridicată, de 220 de kilograme, în raportul cu nivelul de putere asigurat și clasa din care face parte motocicleta aceasta. Întrebarea pe care poate ți-o pui este dacă se și simte că ar avea acea masă, iar răspunsul este negativ.

Din contră, am găsit modelul 752S drept jovial, gata să fie înclinat și plăcut în conducere. Motorul său a fost și el plăcut în exploatare, chiar dacă nu are valorile de putere cu care se mândresc rivalii de la producătorii japonezi. Nu toți clienții au nevoie de motoare de 100 de cai-putere pentru motocicletele lor.

Ne-au plăcut în mod special frânele, echipate cu etrieri montați radial pe față, alături de suspensia care s-a dovedit a fi foarte pregătită pentru drumurile denivelate din zona respectivă. Testul nostru a fost prea scurt pentru a trage concluzii relevante în materie de consum, dar 752S a bifat multe elemente favorabile în urma primei plimbări.

A fost și ceva ce nu ne-a plăcut, deși poate să aibă legătură și cu dimensiunea ghetei pe care o purtăm,  anume poziționarea pompei de frână pentru frâna spate, a cărei pompă este paralelă cu solul și aproape paralelă cu pedala care o comandă. Din pricina poziționării sale apropiate de pedală, riști să apeși din greșeală doar pe pompă în loc să apeși pe pedala de frână. Evident, realizezi greșeala, dar pierzi timp prețios până te acomodezi cu situația.

Pentru cei care au mai multe motociclete, respectiv cei care trec des de pe o motocicletă pe alta – cum e cazul nostru, asemenea lucruri sar în evidență imediat. În cazul proprietarilor existență, nu credem că este o problemă la fel de presantă, dacă este cazul de așa ceva.

Potrivit site-ului importatorului, un Benelli 752S are un preț de listă de 7.798 de euro cu TVA inclusă și este și eiligibil achiziției prin Programul Rabla pentru motociclete. Este disponibil pe culorile Verde, Negru și Gri.

Benelli Leoncino Trail 800

Cel de-al doilea model Benelli cu care am avut un prim contact este Leoncino Trail în varianta 800, ce merge pe un nume din istoria mărcii, Leoncino. Astăzi, Benelli Leoncino Trail este un model cu stil retro, similar cu ideea de scrambler, iar acest lucru i se datorează atât roților specifice, cât și design-ului.

Varianta 800 a lui Leoncino Trail vine cu un bicilindru de 754 cmc care asigură 76.2 cai-putere și 67 Nm. Masa proprie este de 224 kilograme, iar transmisia are șase trepte. Da, este același motor găsit și pe752 S, dar aici are o altă hartă de injecție și aprindere, menită să asigure o rulare mai facilă și la părăsirea drumurilor asfaltate. Înălțimea la șa este de 800 de milimetri, deci mai mică decât la 752 S și în linie cu ceea ce găsim la alte modele similare de la alți producători.

Remarcăm o suspensie cu furcă față inversată cu jambe de 50 mm, precum și o suspensie spate cu braț oscilant și amortizor central reglabil pe pre-încărcare și revenire. Frânele din dotare poartă nueme Benelli și au etrieri radiali cu discuri semi-flotante de 320 mm pe față, respectiv etrier flotant pe disc de 260 pe spate. În comparație directă cu fratele naked, frânele acestui model nu lasă aceeași senzație atunci când sunt acționate, deși au fost eficiente pentru puterea din dotare. Nu lipsește sistemul ABS pentru ambele roți.

Suspensia acestui model s-a dovedit a fi și mai potrivită drumurilor denivelate pe care le-am întâlnit în județul Prahova, dar aici a ajutat atât roata față de 19 inchi, cât și șaua, pe care am remarcat-o ca fiind mai comodă decât cea a fratelui naked, cel puțin în situația denivelărilor. Evident, această ultimă parte nu mai contează când te-ai ridicat în scărițe, ceea ce e de așteptat la un model cu anvelope și stilistică sprecifică temei scrambler.

Rezultatul este o motocicletă pe care o poți călări atât până la birou, cât și pe drumuri neasfaltate fără să schimbi nimic, fără să simți că pierzi în vreun fel din distracție în oricare dintre cele două scenarii. Cu siguranță o variantă de luat în calcul pentru cei ce vor să iasă în evidență și nu sunt atrași de ofertele altor producători.

Benelli Leoncino Trail 800 are un preț de pornire de 8.398 de euro cu TVA inclusă pe piața din România, ceea ce îl face cu 200 de euro mai scump dect varianta de Leoncino care nu prezintă particula ”Trail”.

Foto: Sebastian Toma

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...

Noutati motoRide test

1000 km pe asfalt și în off-road, Test GasGas ES 700

4 zile pe drumuri de pământ, cărări de munte, șosele secundare și...

Noutati motoRide test

Călătorul perfect- Test Ducati Multistrada V4 S GT

Primul model nou de la Ducati pentru 2024 e Multistrada V4 S...