Home Piata moto Record 400 de milioane de motociclete Honda vândute din 1948
Piata moto

Record 400 de milioane de motociclete Honda vândute din 1948

1


Cunoscutul grup japonez Honda a raportat recent un număr total de 400 de milioane de motociclete vândute de la fondarea companiei în anul 1948.

Cunoscutul grup japonez Honda a raportat recent un număr total de 400 de milioane de motociclete vândute de la fondarea companiei în anul 1948.

Nu numai o construcție excelentă a motorului, ci și un instinct fin pentru nevoile oamenilor din ultimii aproape 72 de ani, explică succesul vehiculelor pe două roți al lui Soichiro Honda, fondatorul companiei japoneze.

Cel mai bun exemplu în acest sens îl reprezintă micul model de scuter Honda Super Cub, care a reuțit să motorizeze aproape întreg continentul asiatic și care reprezintă singur circa 100 de milioane de exemplare vândute de-a lungul întregii sale cariere.

Noile scutere Honda SH125/150I

În schimb, în Europa, brand-ul japonez s-a făcut remarcat în special datorită modelelor cu motoare având capacități cilindrice mari, cum a fost spre exemplu modelul CB 750 Four lansat în 1969 și care a contribuit semnificativ la boom-ul pieței de motociclete europene de la începutul anilor ’70 pentru modelele dotate cu astfel de motoare și pe care majoritatea specialiștilor l-au considerat a fi un proiect vizionar și tipic pentru Honda.

Spre deosebire de ceilalți trei producători japonezi de motociclete (Kawasaki, Suzuki și Yamaha), compania Honda s-a concentrat timp de mai multe decenii inclusiv pe construcția de motoare și automobile la cel mai înalt nivel, creând practic un avantaj față de aceștia în ceea ce privește calitatea și inovația.

În galeria noastră foto vom încerca să vă prezentăm modelele de motociclete care au contribuit decisiv la istoria și imaginea companiei Honda.

Foto: Honda; Oldtimer Motorrad

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Piata moto

Un nou showroom și service moto în București: Zeno Moto

În weekendul 14-15 octombrie a fost inaugurat un nou showroom moto în...

CFMoto 800NK
Piata moto

CF Moto și Yamaha anunță un parteneriat în China: ce trebuie să știi

Yamaha a confirmat oficial un nou parteneriat cu cei de la CF...

Motocicliști începătoriNoutati motoPiata moto

Despre legea 125B cu „Ștrumf” de la Hey Moto

Cristian Anghel, fondatorul scolii Hey Moto este instructor din 2007 și a...

scuter de 125 cmc Honda PCX 125
Motocicliști începătoriNoutati motoPiata moto

Proiectul de lege a fost aprobat: vei putea conduce un scuter de 125cmc cu categoria B

După mai mulți ani de dute-vino în comisiile parlamentare, proiectul de lege...