Home Noutati moto Actorul american Steve McQueen ar fi împlinit 90 de ani pe data de 24 martie
Noutati moto

Actorul american Steve McQueen ar fi împlinit 90 de ani pe data de 24 martie

3


Pe data de 24 martie actorul american Steve McQueen ar fi împlinit 90 de ani. În cele ce urmează vom încerca să redăm viața unui personaj celebru și pasionat în special de motociclete.

Pe data de 24 martie actorul american Steve McQueen ar fi împlinit 90 de ani. În cele ce urmează vom încerca să redăm viața unui personaj celebru și pasionat în special de motociclete.

Nu există vreun star de cinema sau muzică care să-și fi legat atât de mult imaginea sa de motoare și viteză precum actorul american Steve McQueen, născut în urmă cu 90 de ani pe 24 martie 1930 în Grove (Indiana – SUA) și decedat în urmă cu 40 de ani. Așadar, dacă accesați YouTube, videoclipurile sale cele mai vizionate sunt cele în care acesta se află la comenzile unor vehicule, de la motocicleta Triumph Tr6 din filmul The Great Escape, la Ford-ul Mustang GT Fastback din filmul Lt. Bullit și până la Porsche-ul 917 din The 24 Hours of Le Mans. Având cu adevărat această pasiune a motoarelor, Steve McQueen a concurat în realitate în numeroase competiții cu motociclete și automobile.

În anul 1970, Steve McQueen alături de Peter Revson, a luat startul în cursa de 12h de la Sebring (SUA) cu un Porsche 908 iar în anii ’60 și ’70 a concurat cu unele motociclete celebre precum Triumph Bonneville și Triumph Tiger Daytona. Printre alte competiții la care a participat, merită amintite: Baja 1000, Mint 400, Grand Prix Elsinore iar în 1964 a fost ales să reprezinte SUA la International Six Days Enduro (ISDE).

Record 400 de milioane de motociclete Honda vândute din 1948

Revenind la filmul The 24 Hours of Le Mans, el a demonstrat în timpul filmărilor nu numai talentul de pilot ci și temperamentul său vulcanic. De fapt, Steve McQueen s-a certat cu regizorul filmului care l-a dorit pe actorul John Sturges și care a fost în cele din urmă înlocuit cu Lee H. Katzin. În același timp, McQueen a fost nevoit să întârzie câteva zile la filmări pentru că acel Porsche 908 cu care se înscrisese în cursa de anduranță franceză, a fost blocat de către firma de asigurări.

Steve McQueen și-a început cariera de actor, preluând rolul actorului James Dean decedat în urma unui accident la volanul propriului automobil Porsche 550 Spyder, în filmul lui Robert Wise – There Someone Loves Me din 1956 în care a interpretat un rol secundar. A urmat apoi rolul lui Vin în legendarul western The Magnificent Seven din 1960 al lui John Sturges și, în blockbusterul The Great Escape din 1963, tot de Sturges. În 1968 a fost cooptat de regizorul Peter Yates pentru filmul polițist Lt. Bullit iar patru ani mai târziu, a fost asociat cu rolul lui Sam Peckinpah, mai întâi în filmul Junior Bonner din 1972 iar apoi în filmul polițist Getaway!. El este, de asemenea, printre protagoniștii blockbuster-ului lui John Guillermin – The Crystal Hell, alături de celebrii actori Paul Newman și William Holden. Ultimul film al său a fost The Buzz Kulik’s regizat de Bounty Hunter în 1980 și filmat în ultimele faze ale bolii sale fără utilizarea cascadorului în rolul său.

Foto: Arhivă

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...