Home Noutati moto Premiul Red Dot Design 2020 pentru Honda CBR 1000RR-R Fireblade SP
Noutati moto

Premiul Red Dot Design 2020 pentru Honda CBR 1000RR-R Fireblade SP

1
HONDA WINS THREE RED DOT DESIGN AWARDS, INCLUDING 'BEST OF THE BEST' FOR HONDA E


„Honda CBR1000RR-R Fireblade SP a fost dezvoltat pentru a câștiga curse în orice categorie – de la cursele de club, la competiții internaționale.” Așa începe declarația lui Satoshi Kawawa, director genreal al diviziei de Design a motocicletor. Și continuă astfel: „Designul și stilul său sunt conduse de această filozofie – fiecare parte și fiecare detaliu proiectat având în centru viteza, performanța și eficiența aerodinamică. Suntem onorați că a fost recunoscut cu un premiu atât de prestigios.”

Fireblade, nume folosit prima oară în 1992, a stabilit punctul de referință pentru modul în care o motocicletă super-sport de 1000 cmc ar trebui să se manevreze pe stradă. Desigur, trebuie precizat că primul Fireblade era un 900 RR cu 893 cmc, apropiat ca dimensiuni de modelul de 600. Primul Honda Fireblade, de 900, cântărea cu 34 kg mai puțin decât următorul cel mai ușor miar al vremii.

HONDA CÂȘTIGĂ 3 PREMII RED DOT, ACESTA ESTE PENTRU CALITATEA DESIGNULUI NOULUI CBR1000RR-R

La noul model CBR1000RR-R Fireblade SP 2020 – dezvoltat sub eticheta „Born to Race” – s-a vizat în paralel performanța pe circuit și un design nou și radical.

Zona frontală minimalistă cu admisie centrală de aer, carenele laterale agresive precum și carenele inferioare extinse, plus o varietate de forme și fante pentru canalizarea aerului – se combină pentru a crea cel mai bun coeficient aerodinamic din clasă, de 0,270.

„Aripioarele” aerodinamice, asemănătoare celor de pe motocicleta din MotoGP, combină forma cu funcția, crescând semnificativ forța de apăsare și stabilitatea pentru controlul suprem al celui mai puternic motor cu patru cilindri în linie produs de Honda vreodată.

Fireblade a fost conceput cu o nouă abordare inovatoare, în care experții de simulare digitală Honda R&D, modelatori și designeri de stil au lucrat împreună, aproape simultan, pentru a crea efectul maxim în cel mai scurt timp posibil de dezvoltare. De asemenea, au beneficiat de inputul specialiștilor în aerodinamică din cadrul Honda Racing Corporation – în a căror schemă de culori evocatoare roșu-alb-albastru este pictat CBR1000RR-R Fireblade SP.

2020 HONDA FIREBLADE CBR1000RR-R & CBR1000RR-R SP

Honda are o lungă istorie de succese în secțiunea auto a premiilor Red Dot, printre cele mai prestigioase și căutate premii din lume. Honda S2000 în 2001 și Civic în 2006 au primit premiul „Red Dot: Best of the Best” și Accord Tourer în 2008 și Insight în 2009 premiul „Red Dot”.

Sub motto-ul, „În căutarea unui design și a unei creativități bune”, Red Dot Design Awards onorează lucrări și proiecte ale designerilor, agențiilor și companiilor din întreaga lume. Având la bază un juriu proeminent format din peste 40 de experți internaționali, evenimentul anual este recunoscut la nivel mondial ca fiind unul dintre cele mai căutate premii pentru eminența designului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...