Home Noutati moto BMW R18 – Rock, stock and two roaring barrels
Noutati moto

BMW R18 – Rock, stock and two roaring barrels

67


BMW R18 a fost prezentat oficial în cadrul unui eveniment online. După o lungă perioadă cu modele concept care au alimentat imaginația fanilor, așteptarea a luat sfârșit. 

Fără bricolaje, noul BMW R18 mizează pe emoție pură livrată într-un ambalaj cât se poate de direct. Motorul boxer de 1802 cmc ocupă locul central în această vitrină cu cadru leagăn dublu de oțel. Inima de metal împinge 91 CP și un cuplu de peste 150 Nm între 2-4.000 rpm. E ținută în frâu de sistemul de stabilitate automat (ASC), control al frânei de motor (MSR) și gestionată de pilot prin trei moduri de condus: Rock, Roll și Rain.

Observăm pentru prima dată poziția de condus fianală. Este una care favorizează condusul fără a neglija confortul. E drept, nici nu prea ai fi avut unde întinde picioarele. Totuși, este un cruiser ce pare că te implică în condus. În clipul oficial am văzut și două reprezentante ale mersului de două roți. Părea că nu sunt din rândul celor care s-ar putea întoarce de la piață cu câte o navetă de bere în fiecare mână. Așadar, întrevăd o ciclistică ușoară.

Versiuni BMW R18

Cu cele oatru versiuni prezente în clipul oficial, gândul îți zboară inevitabil la acel constructorul american. Dacă mai punem la socoteală, pe lângă colaborarea cu Roland Sands Design, și opțiunile eșapamentelor Vance & Hines, e clar că bavarezii s-au consultat cu cine trebuie. Subcadrul, codița dacă vreți, este construită astfel încât să poată fi ușor demontată. De alftel, simplitatea generală a motocicletei favorizează personalizarea în cel mai mic detaliu.

Berlin built. Au vrut să fie clar și au trecut acest aspect pe cât mai multe lucruri, de la ceasul simplist de bord la capacele rezervoarelor de lichid.

BMW R5 de care se tot vorbește a intrat în producție în 1936. S-a remarcat rapid prin manevrabilitate. A fost și prima motocicletă BMW cu schimbător de viteze la picior, lăsând pilotul să-și vadă de condus cu ambele mâini pe ghidon.

Motocicleta are un preț de pornire de 22.990 euro cu TVA. Poate fi configurată aici: Configurator BMW Motorrad

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...