Home Noutati moto Red Dot Award acordat modelului Yamaha Ténéré 700
Noutati moto

Red Dot Award acordat modelului Yamaha Ténéré 700

62


Yamaha Ténéré 700 şi drona industrială YMR-08 au primit, ambele, prestigioasa distincție Red Dot Award în categoria Product Design. Astfel, 2020 devine cel de-al nouălea an consecutiv – începând cu 2012 – în care un produs Yamaha Motor primeşte o distincţie Red Dot Award.

Yamaha Ténéré 700 este un adventure tourer care respectă cele mai bune tradiţii ale mărcii Ténéré, pornind de succesele instorice din anii 80-90  într-una dintre cele mai dificile curse de raliu din lume – Dakar. Ténéré 700 dispune de un motor cu pornire asistată de 689 cm3, cu 2 cilindri în linie cu manetoanele vibrochenului defazate la 270°, răcit cu apă, montat pe un cadru cu greutate redusă.

Cu un grad mare de libertate în postura de deplasare, cu durabilitate ridicată şi cu uşurinţă în întreţinere, alături de un grad avansat de adaptabilitate sub sarcină, acest model echilibrează performanţa la nivel ridicat pentru trasee off-road, aventură şi călătorii.

Prin conceptul de proiectare „Exciting Adventure Ténéré”, acest model dispune de o parte frontală poziţionată la înălţime, care încorporează un scut din trei părţi amplasat pe un far distinctiv şi pe rezervor, creând un design care exprimă spiritul de aventură. Ténéré 700, următorul orizont vă aparţine.

Realizată pe conceptul „pulverizarea unui hectar de teren într-un zbor de 15 minute*, YMR-08 este o dronă industrială cu rotoare multiple, concepută în principal pentru utilizarea în aplicaţiile de combatere a dăunătorilor. Răspunzând cerinţelor din zonele suburbane şi ale agriculturii la scară mică, caracteristicile YMR-08 includ o carcasă uşoară din carbon şi un motor electric, ceea ce o face mai silenţioasă decât omoloagele sale pe benzină.

Accentul intens pus pe frumuseţea funcţională, care îndeplineşte cerinţele fermierilor şi ale persoanelor care împrăştie substanţe pentru recolte, a creat un design plin de dinamism rafinat.

Distincţiile Red Dot Design Awards sunt organizate de Design Zentrum Nordrhein Westfalen din Germania şi sunt recunoscute ca fiind printre cele mai prestigioase premii pentru design din lume.

Recent, Ténéré 700 şi YMR-08 au mai primit şi distincţiile germane corespunzătoare, „iF Design Award” şi „Good Design Award 2018″.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...