Vrei să faci enduro? Iată ce trebuie să știi despre pregătirea motocicletei

enduro

Vrei să faci enduro? Iată ce trebuie să știi despre pregătirea motocicletei

Enduro este un sport iubit și practicat de pasionații de motociclete, plin de adrenalină și distracție. Pentru că motocicleta este cel mai important element din enduro, iată ce trebuie să știi despre pregătirea ei înainte de drum!

Cum îți pregătești motocicleta pentru enduro

O serie de anunțuri gratuite îți pun la dispoziție motociclete, biciclete și o gamă variată de accesorii de care ai nevoie pentru a practica orice sport. Dacă te-ai decis asupra motocicletei, atunci cel mai bine este să știi și cum o pregătești pentru a practica enduro în siguranță.

Te-ar putea interesa si

Red Dot Award acordat modelului Yamaha Ténéré 700

Verificări uzuale pe care trebuie să le faci pentru o motocicletă de enduro

  • Verifică lanțul

Înainte de a pleca în orice cursă, lanțul motocicletei trebuie curățat și gresat cu soluții speciale care acționează întocmai pentru a elimina orice urmă de murdărie.

  • Spală filtrul de aer

Înainte de fiecare ieșire cu motocicleta, filtrul de aer trebuie spălat cu soluții speciale. Acest lucru nu permite mizeriei să ajungă la motor, iar viața motorului va fi mai lungă. Un filtru de aer se poate curăța de aproximativ 50 de ori înainte de a-l înlocui.

  • Verifică nivelul de ulei

Înainte de orice plecare pe traseu, se verifică nivelul de ulei al motocicletei. La 15, maxim 20 de ore de funcționare, uleiul se schimbă cu tot cu filtru. De asemenea, trebuie verificat și lichidul de răcire și bujia, mai ales după prima ieșire pe teren. În felul acesta vei putea observa modul de lucru al motorului.

  • Se verifică strângerile

Înainte de ieșire, dar și după prima ieșire se verifică strângerile și roțile, dar și tot ce ține de cadru. O cheie dinamometrică este tot ce ai nevoie pentru verificare.

  • Amortizorul de spate – SAG

Este o verificare obligatorie la motocicleta pentru enduro. Această verificare se face în trei pași: cu motocicleta pe stander, cu ea jos, dar și cu pilotul pe motocicletă.

Toate aceste verificări efectuate cu atenție îți vor asigura distracția garantată în cursa de enduro. Nu uita că siguranța este prioritară și este imperios necesar să faci toate aceste verificări înainte de orice plecare în cursă.

Adaugati comentariu