Marc Marquez invincibil în Argentina Grand Prix

Un week-end perfect pentru Honda. Marc Marquez este invincibil în Argentina, câştigând cu un avans de aproape zece secunde.

Ploaia de peste noapte din Termas de Rio Hondo nu i-a speriat pe riderii Honda. In dimineaţa cursei, la sesiunea de antrenamente, Marquez s-a plasat din nou în top în timp ce coechipierul său, Jorge Lorenzo, a încheiat pe 11.

Pentru cursă, previziunile meteo s-au dovedit false, soarele fiind prezent pe durata celor 25 de tururi.

Argentina Grand Prix a fost o cursă însorită. Aflat în pole position, Marc Marquez are un start fulminant, reuşind să se detaşeze de pluton cu o secundă pe tur. Spaniolul a avut o cursă solitară, trecând linia de sosire cu un avans de 9,8 secunde faţă de urmăritorul său, Valentino Rossi.

Marquez îşi trece în cont prima sa victorie din sezon şi cea de a 45-a din carieră. Spaniolul pleacă din Argentina în fruntea clasamentului general, cu un avantaj de 45 de puncte.

Celălalt pilot Honda, Jorge Lorenzo, a avut un start dificil, coborând până pe poziţia a 21-a. Spaniolul s-a luptat la mijlocul plutonului, terminând cursa din Argentina pe locul 12.

MotoGP 2019: Round Two – Termas de Rio Hondo, Argentina

Marc Marquez

“A fost o cursă perfectă. Totul a funcţionat cum trebuie. Am ştiut că trebuie să forţez în primele cinci tururi. Am tras tare şi s-a văzut diferenţa, o secunda, două, trei… După aceea, am stabilit un ritm constant, am conservat pneurile şi am reuşit o victorie categorică”.

Jorge Lorenzo

“Vreau să-l felicit pe Marc Marquez pentru victorie. A fost fantastic tot week-end-ul. Eu am avut probleme. La start am apăsat din greşeală limitatorul de pit lane şi până mi-am dat seama, m-am trezit ultimul din pluton. Am recuperat câteva poziţii însă nu sunt mulţumit de rezultat”.

MotoGP 2019: Round Two – Termas de Rio Hondo, Argentina

Campionatul MotoGP se mută în America de Nord, la Austin, Texas, pentru a treia rundă ce se va desfăşura între 12-14 aprilie. Circuitul american este familiar piloţilor Honda, Marquez câştigând toate cele şase curse desfăşurate aici, în timp ce Lorenzo are două podiumuri la activ.

Adaugati comentariu