Home Competitii moto Ducati intră în motocross din 2024 și vrea să facă o gamă derivată din modelele de competiție
Competitii moto

Ducati intră în motocross din 2024 și vrea să facă o gamă derivată din modelele de competiție

20


Ducati a anunțat intenția sa de a intra în motocross și a angrenat deja doi campioni ai acestui domeniu pentru a-și forma noul program competițional.

Marca din Borgo Panigale a bătut palma cu Antonio Cairoli, nonuplu campion mondial la motocross, pentru a prelua rolul de pilot de teste, iar Alessandro Lupino va fi atât concurent, cât și pilot de teste. Lupino este octuplu campion al Italiei la motocross, iar el va alerga pentru echipa Ducati în 2024.

La prima vedere, ar părea că Ducati ar vrea să dezvolte o motocicletă de motocross în doar câteva luni, dar nu este chiar așa. De ce? Marca italiană a lucrat în ultimii doi ani la un prototip. Respectivul prototip va utiliza anumite soluții tehnice, conforme cu regulamentele specifice ale sportului, iar Ducati vrea să le valideze în competiție.

Pentru logistică, asistență și nu numai, Ducati a semnat cu Maddii Racing, o echipă experimentată din paddock-ul MX, care le îi va asista pe cei de la Ducati pe partea competițională. Contractul cu Maddii este pe mai mulți ani, așa că intențiile celor de la Ducati se întind pe o perioadă considerabilă și nu vizează un rezultat imediat.

Ducati afirmă că noua sa strategie are rolul de a duce la modele de competiție de înaltă performanță care să fie apoi dezvoltate în variante de producție și să fie oferite publicului. Ulterior, marca din Borgo Panigale vrea să asigure o gamă completă de motoare și motociclete pentru off-road, iar reușitele din competiții ar ajuta dramatic producătorul în vânzarea și promovarea respectivelor produse.

Știm deja că marca se va concentra pe ușurarea la maximum a motocicletelor de competiție și că va împinge și motoarele acestora la extrem. Ducati a implementat sistemul Desmodromic de distribuție pentru aceste motociclete de motocross, iar compania se mândrește cu faptul că este singura din lume care folosește același sistem atât la motocicletele sale de serie din gama de înaltă performanță, cât și la prototipurile de competiție.

Momentan, nu știm câte motociclete de off-road vrea să lanseze Ducati în baza eforturilor sale din MX, dar această nouă direcție pentru marcă italiană este un semn bun pentru entuziaștii acestui sport. De notat faptul că Ducati nu intenționează să își restrângă altă activitate pentru a participa în motocross, mișcare pe care o salutăm.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Marc Marquez
Competitii moto

Marc Marquez confirmă mutarea la Gresini Racing din 2024

Ceea ce pornise iniţial sub forma unor discuţii neconfirmate a devenit între...

Competitii moto

BMW Motorrad International GS Trophy se întoarce în Africa în 2024

BMW Motorrad a anunțat locul în care se desfășoară următoarea ediție a...

Competitii moto

Hard Enduro Bucovina 2023 a fost anulat, organizatorii acuză ANANP

Săptămâna viitoare ar fi trebuit să marcheze cea de-a zecea ediție a...

Triumph Daytona 675
Competitii motoNoutati moto

Triumph va furniza motoare pentru Moto2 până în 2029

Triumph va continua parteneriatul prin care livrează motoare cu trei cilindri în...