Home Competitii moto Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori este gata de start la TCS Racing Park
Competitii moto

Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori este gata de start la TCS Racing Park

65
poster MX Junior


În weekend-ul 7-9 iulie, România este gaza Campionatulului Mondial de Motocross pentru Juniori. Este pentru prima dată când se derulează această competiție la noi și prima dată când avem un campionat mondial într-o disciplină a sportului cu motor în țara noastră.

Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Motociclism și Federației Române de Motociclism și aduce laolaltă un total de 249 de sportivi din 37 de țări. Este un record în istoria competiției atât din punctul de vedere al numărului de concurenți, cât și al numărului de țări din care provin riderii.

Sunt câte șapte rideri din România în fiecare din cele trei clase care vor concura la această ediție și asta reprezintă, de asemenea, un record. Încă sunt bilete în vânzare pentru acest eveniment, oferite sub forma unui abonament de două zile, care costă 85 de lei. Dacă ne întrebați pe noi, suma este modică pentru a fi spectator la o etapă de campionat mondial a unui sport cu motor, indiferent de sport.

Se pot cumpără bilete inclusiv direct de la circuit, de la punctele special amenajate și se poate face plata cash sau cu cardul, după cum preferați. Copiii cu vârsta de până la 10 ani au intrarea gratuită dacă sunt însoțiți de un adult.

De notat faptul că există și o zonă de camping cu acces gratuit cu rulotele pentru cei care au abonament cumpărat, cu mențiunea că accesul se poate face doar vineri, iar ieșirea se face abia duminică, după festivitatea oficială de premiere.

Spectatorii au la dispoziție o zonă comercială în care se găsesc produse de merchandising, accesorii moto, mâncare și băuturi. Având în vedere că evenimentul se desfășoară într-o zonă de câmpie în luna iulie, vă recomandăm să luați în considerare prognoza meteo și să fiți pregătiți pentru condițiile atmosferice și să nu uitați să vă hidratați.

La momentul redactării acestui material, prognoza meteo anunța temperaturi maxime cuprinse între 27 și 36 de grade Celsius, averse de ploaie și intensificări ale vântului, deci ar fi ideal să aveți atât cremă de protecție solară și șepci, cât și pelerine de ploaie. Există echipe medicale la circuit in cazul unor probleme medicale.

Circuitul de 1.650 de metri lungime are 16 viraje și 9 săritori, deci aveți ce vedea. Atât circuitul în sine, cât și facilitățile sale au fost modificate special pentru acest concurs, iar riderii vor merge în sensul invers al acelor de ceasornic.

Suprafața este de pământ amestecat cu nisip, iar aceasta va fi abordată în serii de câte 40 de rideri. Primii 20 clasați din fiecare din cele două manșe merg mai departe în competiție și apoi se luptă pentru titlu în data de 9 iulie, tot la TCS Racing Park.

Acțiunea începe sâmbătă, 8 iulie, la ora 09:00 cu sesiunile de antrenamente libere, urmate de calificări și cursele care oferă o ultimă șansă pentru a obține un loc pe grilă în cursele principale din ultima zi de concurs. Vă puteți aștepta să stați sâmbătă, 8 iulie, până la ora 19:00 la circuit, în timp ce în ziua de duminică, 9 iulie, la ora 17:00 este programată festivitatea de premiere.

Până la aceste puncte, riderii vor merge la Mall Promenada pentru startul festiv, ce are loc pe esplanada Barbu Văcărescu și terasa Manufaktura. Accesul este gratuit, iar toți piloții participanți la ediția din acest an vor fi prezentați acolo. Puteți citi un interviu cu Adrian Răduță, unul dintre organizatorii competiției, în numărul 19/2023 al revistei MotorXpert, disponibilă la punctele de difuzare a presei.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

Competitii motoNoutati moto

România, Arenă pentru Duelul European al Motocrosului Națiunilor

Cei mai buni piloți de motocros din Europa se vor lupta pentru...

Competitii motoNoutati moto

MotoGP: casele de pariuri spun că va fi un duel Bagnaia-Marquez

Am analizat cotele marilor companii de pariuri sportive cu privire la câștigătorii...

Competitii motoNoutati moto

MotoGP 4.0: 850 cmc și aripi mai mici

Născut cu 990 cc în 2002, coborât la 800 în 2007, revenit...