Home Competitii moto 21 de piloți români vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori
Competitii moto

21 de piloți români vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

49
mx junior TCS Racing Park


Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori va fi cel mai important eveniment din această ramură a sportului derulat în România. Etapa programată la circuitul TCS Racing Park va avea 249 de piloți din 37 de țări, iar dintre aceștia, 21 sunt din România.

Ceilalți 228 de concurenți sunt din 26 de țări și ei concurează cu românii sus-menționați pentru titlurile mondiale la clasele 65 cmc, 85 cmc și 125 cmc. Toți piloții vor fi prezenți la startul festiv, programat pe 7 iulie la Mall Promenada, iar cursele efective au loc pe circuitul TCS Racing Park, localizat la 25 de kilometri de București.

Acest eveniment este o oportunitate extraordinară pentru concurenții români, care au ocazia să înfrunte pe ”teren propriu” competitori de talie mondială, totul fără costul deplasării până în altă țară, așa cum ar fi fost la oricare altă ediție a acestui concurs de până acum. Evident, va trebui să mai așteptăm multă vreme până când va fi următoarea etapă de MX Junior în România, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de evenimentul care are loc la noi în țară, la nici jumătate de oră de condus de la ieșirea din București.

Este important de notat că accesul vizitatorilor se face în baza biletului achiziționat, iar acestea din urmă sunt limitate. Biletele în sine sunt vândute sub forma de abonament pe două zile, deoarece așa este și împărțit concursul. Competiția se derulează cu câte 40 de concurenți la start, iar cei mai bine clasați ajung în finalele claselor de care aparțin.

În ediția 19 a Revistei MotorXpert puteți citi un interviu realizat de noi cu Adrian Răduță, un pilot și instructor de motocross care se ocupă și de organizarea acestui eveniment împreună cu mai mulți parteneri. Circuitul de motocross TCS a necesitat o investiții serioase pentru a fi gata de o etapă de mondial, inclusiv o modificare a traseului și amplasarea unei spălătorii de motociclete, printre altele.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Competitii motoNoutati moto

România, Arenă pentru Duelul European al Motocrosului Națiunilor

Cei mai buni piloți de motocros din Europa se vor lupta pentru...

Competitii motoNoutati moto

MotoGP: casele de pariuri spun că va fi un duel Bagnaia-Marquez

Am analizat cotele marilor companii de pariuri sportive cu privire la câștigătorii...

Competitii motoNoutati moto

MotoGP 4.0: 850 cmc și aripi mai mici

Născut cu 990 cc în 2002, coborât la 800 în 2007, revenit...

Competitii moto

Mani Gyenes este pregatit să ia startul în Dakar 2024

Emanuel Gyenes, cel mai experimentat român în materie de Dakar şi rally...