21 de piloți români vor concura la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

mx junior TCS Racing Park

Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori va fi cel mai important eveniment din această ramură a sportului derulat în România. Etapa programată la circuitul TCS Racing Park va avea 249 de piloți din 37 de țări, iar dintre aceștia, 21 sunt din România.

Ceilalți 228 de concurenți sunt din 26 de țări și ei concurează cu românii sus-menționați pentru titlurile mondiale la clasele 65 cmc, 85 cmc și 125 cmc. Toți piloții vor fi prezenți la startul festiv, programat pe 7 iulie la Mall Promenada, iar cursele efective au loc pe circuitul TCS Racing Park, localizat la 25 de kilometri de București.

Acest eveniment este o oportunitate extraordinară pentru concurenții români, care au ocazia să înfrunte pe ”teren propriu” competitori de talie mondială, totul fără costul deplasării până în altă țară, așa cum ar fi fost la oricare altă ediție a acestui concurs de până acum. Evident, va trebui să mai așteptăm multă vreme până când va fi următoarea etapă de MX Junior în România, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de evenimentul care are loc la noi în țară, la nici jumătate de oră de condus de la ieșirea din București.

Este important de notat că accesul vizitatorilor se face în baza biletului achiziționat, iar acestea din urmă sunt limitate. Biletele în sine sunt vândute sub forma de abonament pe două zile, deoarece așa este și împărțit concursul. Competiția se derulează cu câte 40 de concurenți la start, iar cei mai bine clasați ajung în finalele claselor de care aparțin.

În ediția 19 a Revistei MotorXpert puteți citi un interviu realizat de noi cu Adrian Răduță, un pilot și instructor de motocross care se ocupă și de organizarea acestui eveniment împreună cu mai mulți parteneri. Circuitul de motocross TCS a necesitat o investiții serioase pentru a fi gata de o etapă de mondial, inclusiv o modificare a traseului și amplasarea unei spălătorii de motociclete, printre altele.

Adaugati comentariu