214 piloți vin în România la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

mx junior

În România se organizează pentru prima dată o etapă din Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori. Această etapă va avea loc în parioada 7-9 iulie pe Circuitul TCS Racing Park, iar peste 200 de piloți se vor lupta pentru titlul mondial la clasele de care aparțin.

Mai precis, cei 214 piloți înscriși, care provin din 30 de țări, se vor lupta pentru Titlul Mondial de Motocross pentru Juniori la clasele 65 cmc, 85 cmc și 125 cmc. Toate cursele vor avea loc la circuitul aflat la 25 de kilometri de București, iar acest circuit a fost modificat special pentru a fi pregătit pentru a organiza cel mai important eveniment din lumea motocrossului în țara noastră.. Vorbim despre un eveniment de talie mondială, care va decide titlurile de campion mondial pentru juniori.

Spre comparație, la ediția din 2022 a acestui concurs, derulată în Finlanda, au participat 180 de sportivi din 26 de țări. Evenimentul din 2023, organizat în România, va fi transmis în peste 160 de țări, ceea ce reprezintă o expunere de anvergură pentru țara noastră și mai ales pentru circuitul TCS.

La clasa 65 cmc sunt 63 de rideri înscrisi, pe când la clasa 85 cmc sunt 77, iar clasa 125 cmc are 74 de sportivi în lupta pentru titlu. Această competiție este o oportunitate deosebită pentru românii înscriși în competiție, deoarece au ocazia unică până acum de a concura pe teren propriu cu cei mai buni piloți din domeniu, pe motociclete comparabile.

Startul festiv este programat pe 7 iulie, la ora 19:00, la Promenada Mall, pe terasa Manufaktura Cafe. Acolo vor fi prezentate delegațiile din 30 de țări, iar acțiunea se mută a doua zi pe circuitul de motocross TCS Racing Park.

Publicul va putea accesa evenimentul în urma achiziției unui bilet, vândut sub forma unui abonament de două zile, care costă 85 de lei. Competiția are loc pe 8 și pe 9 iulie, deci cei interesați ar trebui să vină și să urmărească evenimentul în ambele zile.

În numărul 19 al revistei MotorXpert puteți citi interviul nostru cu Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubblului Top Cross TCS.

Adaugati comentariu