Home Competitii moto 214 piloți vin în România la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori
Competitii motoNoutati moto

214 piloți vin în România la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori

36
mx junior


În România se organizează pentru prima dată o etapă din Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori. Această etapă va avea loc în parioada 7-9 iulie pe Circuitul TCS Racing Park, iar peste 200 de piloți se vor lupta pentru titlul mondial la clasele de care aparțin.

Mai precis, cei 214 piloți înscriși, care provin din 30 de țări, se vor lupta pentru Titlul Mondial de Motocross pentru Juniori la clasele 65 cmc, 85 cmc și 125 cmc. Toate cursele vor avea loc la circuitul aflat la 25 de kilometri de București, iar acest circuit a fost modificat special pentru a fi pregătit pentru a organiza cel mai important eveniment din lumea motocrossului în țara noastră.. Vorbim despre un eveniment de talie mondială, care va decide titlurile de campion mondial pentru juniori.

Spre comparație, la ediția din 2022 a acestui concurs, derulată în Finlanda, au participat 180 de sportivi din 26 de țări. Evenimentul din 2023, organizat în România, va fi transmis în peste 160 de țări, ceea ce reprezintă o expunere de anvergură pentru țara noastră și mai ales pentru circuitul TCS.

La clasa 65 cmc sunt 63 de rideri înscrisi, pe când la clasa 85 cmc sunt 77, iar clasa 125 cmc are 74 de sportivi în lupta pentru titlu. Această competiție este o oportunitate deosebită pentru românii înscriși în competiție, deoarece au ocazia unică până acum de a concura pe teren propriu cu cei mai buni piloți din domeniu, pe motociclete comparabile.

Startul festiv este programat pe 7 iulie, la ora 19:00, la Promenada Mall, pe terasa Manufaktura Cafe. Acolo vor fi prezentate delegațiile din 30 de țări, iar acțiunea se mută a doua zi pe circuitul de motocross TCS Racing Park.

Publicul va putea accesa evenimentul în urma achiziției unui bilet, vândut sub forma unui abonament de două zile, care costă 85 de lei. Competiția are loc pe 8 și pe 9 iulie, deci cei interesați ar trebui să vină și să urmărească evenimentul în ambele zile.

În numărul 19 al revistei MotorXpert puteți citi interviul nostru cu Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubblului Top Cross TCS.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...