BMW Motorrad lansează un program de motociclete rulate: BMW Timeless

bmw timeless program motociclete rulate

BMW Motorrad a anunțat propriul său program de motociclete rulate certificate, numit BMW Timeless. Nu vă entuziasmați prea tare și fugiți la primul dealer, că vestea vine tocmai din Italia, dar asta nu înseamnă că nu am putea vedea și la noi așa ceva.

În loc de a comercializa motociclete rulate pur și simplu, pe lângă oferta de vehicule noi, cei de la BMW Motorrad Italia au decis să prezinte fiecare vehicul din gama Timeless cu povestea din spatele său. Așadar, ele sunt considerate drept o alternativă la produsele noi, cu pachete de service și chiar soluții financiare dedicate.

Divizia italiană a BMW Motorrad a dezvoltat și o campanie publicitară în această direcție, în care compania prezintă aceste modele drept o alternativă diferită la produsele noi, chiar și de la alte mărci. Ideea lor nu este complet nouă și a fost deja expusă cu succes de gama BMW Premium Selection, adică divizia de autovehicule rulate a celor de la BMW, ce a venit și pe piața din România.

În loc să lase comerțul cu motociclete rulate în mâinile dealerilor independenți, cei de la BMW au decis să se asigure că vând modele rulate la un standard ridicat de calitate, aplicând principii similare cu programul de autoturisme rulate. În mod interesant, modelele clasice nu sunt ignorate, deci persoanele dornice de un vehicul retro sau care încă nu este suficient de vechi să fie retromobil pot achiziționa un asemenea produs chiar de la BMW Motorrad Italia.

Acest tip de achiziție aduce un plus de încredere pentru cumpărător și asigură prestigiu mărcii, deoarece politica aceasta are efectul de a ”cerne” piața și de a veni cu garanții și servicii care nu pot fi echivalate de dealerii mici.

Pentru moment, nu există planuri comunicate oficial de extindere a programului, însă un rezultat bun într-o piață moto cu tradiție sănătoasă, cum este Italia, ar putea influența și piețele care s-au apropiat de maturitate, cum este România.

Adaugati comentariu