BMW Motorrad International GS Trophy se întoarce în Africa în 2024

BMW Motorrad a anunțat locul în care se desfășoară următoarea ediție a celebrei sale competiții monomarcă, International GS Trophy.

La fel ca ediția inaugurală din 2008, ediția 2024 a BMW Motorrad International GS Trophy are loc în Africa. Mai precis, competitorii se vor întrece cu cronometrul, traseul și ei înșiși tocmai în Namibia. Concursul este pe echipe, împărțit pe națiuni și continente, după prezență și caz, desigur.

Ideea este că vor fi 22 de echipe cu câte patru rideri fiercare, iar aceștia trebuie să se descurce bine atât la navigație GPS, cât și la probe tehnice. Totul se derulează în regim de rally-raid, deci implică și un traseu lung, nu doar o plimbare în natură și un test de aptitudini.

Știm deja că vor fi echipe din Mexic, America de Sud, Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Zeelandă, Canada și Statele Unite ale Americii. În acest sens, în luna octombrie vor fi derulate numeroase evenimente locale prin care marca germană va alege persoanele care vor forma echipele ce reprezintă țările lor la concursul din 2024.

Deși este un concurs cu rideri din toată lumea, acesta este gândit să fie abordabil și distractiv pentru concurenți cu un nivel diferit de instructaj. Chiar și așa, aceștia vor trebui să fie capabili să schimbe o roată sau să repare o motocicletă, să fie capabili să amenajeze o tabără, să poată naviga pe teren accidentat folosind repere GPS și să poată să meargă cu motocicleta ore în șir în condiții dificile.

Cei care doresc să participe la sesiunea de calificări trebuie să achite o taxă ca să fie evaluați și să aibă o motocicletă BMW GS în stare bună pe care să o folosească în acest concurs. Doar proprietarul motocicletei poate participa. În SUA, taxa respectivă este de 449 de dolari. Pentru riderii din Europa, este de așteptat ca persoanele interesate să trebuie să achite un preț similar în vederea evaluării.

Cei selectați vor trebui să călătorească în Namibia în 2024 și să își trimită acolo motocicleta și echipamentul din timp pentru a putea participa la evenimentul ce are loc între 21 și 30 Octombrie 2024. În trecut, România a avut participanți la acest eveniment, cum ar fi Matei Albulescu, instructor certificat BMW Motorrad. Dacă sunteți interesați să participați la un eveniment de asemenea anvergură și vă calificați din toate punctele de vedere, trebuie doar să luați legătura cu dealerul autorizat BMW Motorrad care v-a vândut vehiculul.

 

Adaugati comentariu