Home Ride test Yamaha Xmax 300 Tech MAX- cel mai modern Max
Ride test

Yamaha Xmax 300 Tech MAX- cel mai modern Max

261


Deobicei când te gândești să pleci la drum lung pe un model din gama Yamaha, primele care iți vin în aminte ar fi un Tracer sau un Tenere. Ei bine, fiindcă vreau să demonstrez că în ziua de azi, cu un 300 poți face orice, am părăsit timp de câteva zile traficul infernal din Bucureși călare pe un Xmax 300 Tech MAX.

Să începem cu stilul; în această versiune, stilul sportiv al modelului Yamaha XMax este trasat și mai departe printr-o caroserie frontală compactă, compusă din linii tensionate, uneori frânte, care îi conferă un aspect puternic, futurist. Completează tabloul noul bloc de faruri care desenează o cruce în fața scuterului și, împreună cu forma caroseriei, scuterul capătă o senzație generală de agilitate. Tot noi sunt și indicatoarele de direcție, acum mai vizibile decât la modelul anterior și montate la nivelul parbrizului. Designul clasic al bumerangului continuă și în partea din spate, care în această nouă versiune se termină și mai distinct datorită unui profil mai conturat și a unui bloc de lumini spate LED mai mic. Vopseaua mată arată foarte bine, dar dacă ești printre cei cărora le place ca scuterul lor să arate în fiecare zi ca scos din vitrină, vei trece pe la spălătorie la 2 zile, praful se observă imediat. Detaliile din piele alcantara contribuie la aspectul premium. Dacă te uiți doar la partea din față, parcă vezi un bot de motocicletă sportivă.

Cum merge?

Când m-am așezat prima oară pe scuterul ăsta am realizat că ar fi păcat să nu îl scot din oraș. Nu m-am aventurat prea departe, am fost până la Brașov. Eu nu sunt fanul autostrăzilor, așa că am mers pe drumuri secundare, totuși, motorul de 300 cmc care dezvoltă 28 cp este mai mult decât capabil să susțină viteze de autostradă. Viteza de croazieră ideală pentru mine a fost în jur de 110 km/h, viteză la care am stat liniștit turat la 5000 RPM.  Motorul are mereu esența Yamaha cu zero vibrații, flancat de o transmisie bună care permite o preluare excelentă de pe loc și care, odată lansat, menține viteza fără să clipească. Iar în cazul în care exagerezi cu accelerația, controlul tracțiunii comutabil intervine prompt. Și dacă ai impresia că nu te poți distra cu un scuter pe drumurile virajate, te înșeli. La ieșirea din oraș, sufletul sportiv al modelului XMax iese la iveală, permițându-ți să conduci aproape ca pe motocicletă, luând viraje și gestionând unghiuri de înclinare bune, cu un sentiment de siguranță constant și ridicat. La viteze mari, protecția aerodinamică rămâne bună datorită parbrizului bine dimensionat. Acesta este, de asemenea, reglabil pe înălțime cu ajutorul unor scule.

Suspensiile sunt adecvate, destul de ferme pentru a menține caracteristicile sportive ale scuterului, dar când vine vorba de denivelări sau pavele, atât furca, cât și amortizoarele din spate reușesc să absoarbă denivelările foarte bine. Frânele sunt excelente, sistemul folosește două discuri hidraulice de 267 mm în față și 245 mm în spate, ceea ce permite o modulabilitate excelentă la viteze mici și până la frânarea puternică. ABS-ul intervine doar atunci când este necesar. Unul din avantajele la drumurile cu un 300 este clar consumul foarte mic. XMax se dovedește a fi excelent în domeniul ăsta, înregistrând un consum de 3.3 în afara orașului, cu un rezervor de 13 L, scuterul oferă o autonomie de aproape 400 km.  Șaua are o tapițerie căptușită cu alcantara, iar suportul lombar îți susține perfect spatele. Dimensiunile oferă, de asemenea, spațiu amplu pentru pasagerul care se poate ține de mânerele mari din spate, păcat de prezența logo-ului Yamaha din plastic, frumos de privit, dar enervant pentru pasager pe gropi sau drumuri accidentate.

Dotat la MAXim

Ce aduce pachetul Tech MAX? Ei bine afișajul dublu. Unul pentru instrumentarul LCD de 3,2 inchi și celălalt TFT de 4,2 inchi utilizat pentru navigație și comunicarea cu smartphone-ul. Tema alb-negru pentru datele de călătorie are un contrast excelent, ceea ce face ca acestea să fie ușor de citit chiar și în condiții de lumină puternică, doar că datele mai mici nu sunt ușor de citit din cauza dimensiunii lor. În plus, cu aplicația MyRide Yamaha de pe smartphone este posibilă conectarea la scuter pentru a afișa starea bateriei telefonului, starea conexiunii, ora, apelurile primite, apelurile pierdute și mesajele primite. Pe de altă parte, direct din aplicație, sunt stocate datele Xmax și locația acestuia. Navigația de pe al doilea ecran, în ciuda dimensiunilor sale mici, este ușor de citit. Pentru a seta destinația trebuie să acționați întotdeauna de pe telefon, cu excepția cazului în care aveți vreo destinație preferată stocată direct în sistem. Aș fi preferat un sistem clasic Android Auto sau Apple Carplay, sistemul Garmin nu funcționează întotdeauna cum trebuie.

Clasica cheie inteligentă de la Yamaha este prezentă, iar aprinderea este controlată de selectorul mecanic care controlează blocarea ghidonului și capacul de benzină. În partea din față are două torpedouri care sunt de asemenea tapițate cu piele alcantara. Compartimentul din stânga se poate încuia și se deschide prin apăsarea butonului „lid” atunci când selectorul este pus în poziția open. Acesta ascunde și o priză de 12V tip brichetă. Cel din partea dreaptă nu se încuie, așa că ar fi bine să nu uiți nimic prin el. Compartimentul de sub șa acomodează două căști full face, sau doi pepeni, depinde de nevoi, așa că ai loc să îți faci cumpărăturile sau să îți pui bagajele pentru o vacanță la mare.

Verdictul?

Yamaha Xmax 300 Tech MAX este un scuter cu foarte multă personalitate, un bun Înlocuitor al mașinii pentru naveta de la corporația din Pipera în timpul săptămânii, iar în weekend candidatul perfect pentru o aventură. Toate aceste dotări vin la prețul de 7300 Euro, varianta de bază, fără pachetul Tech Max costă 6700 Euro.

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Ride test

Test Royal Enfield Shotgun 650, Made like a gun!

Un pic custom, un pic retro, dar în general modern. Cu siguranță,...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...

Noutati motoRide test

1000 km pe asfalt și în off-road, Test GasGas ES 700

4 zile pe drumuri de pământ, cărări de munte, șosele secundare și...