Home Ride test Yamaha Tracer 700 – Micul explorator
Ride test

Yamaha Tracer 700 – Micul explorator

52


Un sport tourer de categorie medie, Yamaha Tracer 700 te convinge imediat că nu ai nevoie de mai mult dacă îți dorești o motocicletă versatilă. Recomandarea noastră este să bifezi pe lista de cumpărături gențile laterale de fabrică, nemontate însă pe motocicleta testată. Nu doar că sunt aduc o notă plăcută designului, dar utilitatea acelui spațiu de încărcare va face toată diferența la condusul zilnic, deseori însoțit de mici bagaje. În plus, având dimensiuni relativ reduse, e puțin probabil să încurce atât de mult în trafic. Dacă vrei să faci și piața sau să-ți cumperi vreun pepene în drum spre casă, va trebui să iei un topcase, are de 39 litri.

Bicilindrul CP2 cu manetoanele vibrochenului decalate la 270° livrează destul cuplu la orice turație, ceea ce oferă un avantaj major în oraș. Nu trebuie să tragi de motor turându-l excesiv ca să ai un răspuns decent al accelerației. Fără conotații negative, e o jucărie la condus, iar ăsta e punctul ei forte. Cei 74,8 CP sunt livrați la 9.000 rpm, așadar, când ai impresia că întârzii undeva și te grăbești, tot ce ai de făcut ca să exploatezi la adevărata valoare motorul este să-l turezi. Te poți juca după bunul plac plimbându-te printre treptele de viteză, cutia fiind precisă și selectorul ușor de manevrat.

Yamaha Tracer 700-16 Yamaha Tracer 700-15 Yamaha Tracer 700-1

Tracer 700 are la bază modelul MT-07, căruia iau fost aduse câteva modificări. Are parbriz reglabil manual, i s-au montat niște carene, șa dintr-o singură bucată și apărători de vânt în dreptul manetelor pentru a-ți proteja mâinile când vremea nu-i prietenoasă. Pentru mai multă stabilitate bascula a fost lungită cu 50 mm față de cea a suratei naked.

Tracer 700 descusut și pus la treabă

E capabilă de un ritm rapid. Iar în timpul depășirilor la drum lung, acel cuplu livrat de jos te va ajuta. Dacă ajungi pe un drum virajat și începi să-i dai cărbuni îți vei da seama destul de repede că nu pentru asta e făcută. Furca față avea ceva mai mult de lucru cu mine la ghidon (am în jur de 100 kg), dar era clar că e de preferat să păstrez frânările puternice pentru momentele în care sunt cu adevărat necesare. Apropos de frâne, discurile de 282 mm sunt mai mult decât suficiente pentru cerințele cotidiene și un ritm crescut dar, feedback-ul manetei nu te îmbie la un mers sportiv. Tocmai undeva între plimbare și sprint pare că îi place să fie condusă, cu scurte reprize sănătoase oferite de motor. Să te bucuri de plimbare, nu să-ți faci griji de ce te-ar putea surprinde dacă intri tare în următorul viraj.

Yamaha Tracer 700-33

Folosind de data aceasta o parte din rețeta colegilor de la AutoExpert, dăm un verdict. Yamaha Tracer 700 este o motocicletă potrivită celor care fac mulți kilometri în șa. Dacă lăsăm la o parte latura distractivă, este un excelent mijloc de transport. Pentru cineva care face naveta sau locuiește în afara orașului este ideală. Ne-am plimbat cu ea la pas prin vecinătatea Bucureștiului, iar pe drumuri comunale am obținut un consum de 3 l/100 km mergând, ce-i drept, cu vreo 80 km/h. Sunt puține motociclete în adevăratul sens al cuvântului atât de economice. Protecția la vânt putea fi mai bună dar, iar fi scăzut din versatilitate, mai ales în momentele în care e condusă prin oraș pe timp de vară. Că tot veni vorba, aproape că nici nu simți căldura degajată de motor când stai pe loc. Eficiența motorului, ușurința cu care se conduce și plaja generoasă de trasee care pot fi abordate trec pe cartea de vizită a acestui Tracer funcția de “Mic explorator”.

Foto: Bogdan Paraschiv

Date tehnice Yamaha Tracer 700:

Preț: 8.200 euro cu TVA

MOTOR

Motor 2 clindri, răcit cu lichid, 4 timpi, DOHC
Capacitate cilindrică 689 cmc
Putere maximă (CP@rpm) 74,8 @ 9.000
Cuplu maxim (Nm@rpm) 68 @ 6.500
Ambreiaj umed, multidisc
Sistem de transmisie angrenaj constant, 6 viteze
Transmisie finală lanț
Consum  l/100 km 4,3

ȘASIU

Cadru diamant
Cursă față (mm) 130
Unghi rolă direcție 24,8
Sistem suspensie față/săate furci telescopice/basculă
Cursă spate (mm) 142
Frână față/spate discuri duble 282 mm/mono disc 245mm
Anvelopă față – spate (tubeless) 120/70 R17 M/C 58W – 180/55 R17 M/C 73W

DIMENSIUNI

Lxlxh (mm) 2.138x806x1.270
Înălțime șa (mm) 835
Ampatament (mm) 1.450
Masa la plin (kg) 196
Capacitate rezervor(l) 17

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Noutati motoRide test

Test Honda NX500, Polivalentul

Noua motocicletă care înlocuiește în gama Honda popularul CB500X Cei care au...

Noutati motoRide test

1000 km pe asfalt și în off-road, Test GasGas ES 700

4 zile pe drumuri de pământ, cărări de munte, șosele secundare și...

Noutati motoRide test

Călătorul perfect- Test Ducati Multistrada V4 S GT

Primul model nou de la Ducati pentru 2024 e Multistrada V4 S...