Dani Pedrosa se retrage din MotoGP

Pilotul Honda Dani Pedrosa și-a anunțat retragerea din MotoGP. După 12 ani de curse alergați la clasa Regină, spaniolul a confirmat planurile de pensionare înaintea Marelui Premiu al Germaniei de la Sachsenring. Semnarea lui Jorge Lorenzo cu Honda pentru anul viitor este doar o parte din această ecuație. Dani însuși spune că multiplele accidentări au contribuit la această decizie.

Cea mai recentă șansă la titlu a fost în 2013 dar, după o fractură de claviculă i-a fost imposibil să mențină avantajul, terminând campionatul pe locul 3, pe atunci nou venitul Marc Marquez adjudecându-și primul loc.

Dani Pedrosa a adunat 31 de victorii și 112 podiumuri în MotoGP și a fost vice campion în trei ocazii: 2007, după Casey Stoner și în 2010 și 2012 după Jorge Lorenzo. A debutat în cursele de Grand Prix în 2001 și a concurat doar cu Honda. Titlurile sale au venit la clasele mici; a câștigat la 125 în 2003 și la 250 în 2004 și 2005.

Declarația de retragere a sunat după cum urmează: „A fost o decizie dificilă pentru că aceasta este sportul pe care îl iubesc. Vreau să exprim cât de norocos mă simt pentru că am avut această oportunitate. A fost o experiență extraordinară să concurez pentru o echipă atât de importantă în fața tuturor fanilor. Așadar, pot spune că am obținut mult mai mult decât mi-am propus și sunt mândru de tot ce am făcut în acest sport. Mi-am îndeplinit visul de a ajunge pilot, iar asta e ceva la care nu mă așteptam când eram doar un copil care privea conncurenții la TV. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat. Acum este momentul că iau startul într-un nou capitol.”

Adaugati comentariu