Home Noutati moto Dani Pedrosa se retrage din MotoGP
Noutati moto

Dani Pedrosa se retrage din MotoGP

1


Pilotul Honda Dani Pedrosa și-a anunțat retragerea din MotoGP. După 12 ani de curse alergați la clasa Regină, spaniolul a confirmat planurile de pensionare înaintea Marelui Premiu al Germaniei de la Sachsenring. Semnarea lui Jorge Lorenzo cu Honda pentru anul viitor este doar o parte din această ecuație. Dani însuși spune că multiplele accidentări au contribuit la această decizie.

Cea mai recentă șansă la titlu a fost în 2013 dar, după o fractură de claviculă i-a fost imposibil să mențină avantajul, terminând campionatul pe locul 3, pe atunci nou venitul Marc Marquez adjudecându-și primul loc.

Dani Pedrosa a adunat 31 de victorii și 112 podiumuri în MotoGP și a fost vice campion în trei ocazii: 2007, după Casey Stoner și în 2010 și 2012 după Jorge Lorenzo. A debutat în cursele de Grand Prix în 2001 și a concurat doar cu Honda. Titlurile sale au venit la clasele mici; a câștigat la 125 în 2003 și la 250 în 2004 și 2005.

Declarația de retragere a sunat după cum urmează: „A fost o decizie dificilă pentru că aceasta este sportul pe care îl iubesc. Vreau să exprim cât de norocos mă simt pentru că am avut această oportunitate. A fost o experiență extraordinară să concurez pentru o echipă atât de importantă în fața tuturor fanilor. Așadar, pot spune că am obținut mult mai mult decât mi-am propus și sunt mândru de tot ce am făcut în acest sport. Mi-am îndeplinit visul de a ajunge pilot, iar asta e ceva la care nu mă așteptam când eram doar un copil care privea conncurenții la TV. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat. Acum este momentul că iau startul într-un nou capitol.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...