Home Noutati moto Test Mitt Scrambler 278: Scrambler pentru toți
Noutati motoRide test

Test Mitt Scrambler 278: Scrambler pentru toți

71


Tânăra marcă iberică Mitt propune un model care atrage toate privirile, încadrat în segmentul scrambler. Acesta este pentru cei care au permis de conducere A1, dar nu doar pentru ei. Am fost primii care au urcat în șaua lui în România, iar aici sunt impresiile noastre.

Iată încă un cuvânt ce nu are o traducere directă în Limba Română: Scrambler. El descrie o clasă întreagă de motociclete.

În cazul de față, vorbim despre un model care se și numește Scrambler, ceea ce nu reprezintă tocmai o premieră în industrie, ci doar un fapt acceptat – lansezi un scrambler și îl și numești așa. Dacă Ducati a făcut-o, poate și altcineva, nu? Acesta nu este un Ducati, însă, ci ceva mai mic și mai accesibil. Este un Mitt 125 Scrambler 278.

Să începem cu elefantul din cameră. Nu are 278 de centimetri-cubi, ci 125. De asemenea, deși marca este din Spania, toate motocicletele pe care le-au proiectat și le vând ibericii sunt fabricate în China. Este acesta un amănunt important? Doar pentru unii.

Un scrambler este un tip de motocicletă care merge pe o estetică retro și vine cu anvelope care sunt potrivite și pe teren neasfaltat. De cele mai multe ori, un scrambler era realizat prin modificarea în regie proprie a unei motociclete de serie. Cum era și cazul unui chopper sau al unui cafe racer. Între timp, aceste stiluri populare de motociclete au devenit categorii distincte propuse direct de productători.

Avantajul este că ai o motocicletă nouă care arată de parcă ar fi fost modificată și de parcă ar fi retro, fără să ai parte de eventuale bătăi de cap cu găsit și potrivit piese, fiabilitate și totul cu zero emoții atunci când te oprește RAR-ul. Este perfect legal să ai motocicleta astfel dacă așa a părăsit fabrica și are omologare-tip la nivel european.

În tot acest timp, arată de parcă ar fi provenit direct de pe platoul The Great Escape, cu un ușor iz de Easy Rider. De mult nu am mai încercat o motocicletă care să atragă atât de multe priviri și să facă atât de mulți oameni să intre în vorbă cu noi. Aici, spaniolii au dat lovitura. Arată de parcă ar fi de trei ori mai scumpă decât costă de fapt și sună neașteptat de bine pentru un monocilindru.

Este rețeta cea mai accesibilă ca să atragi toate privirile pe oriunde mergi, căci pare că tocmai ai venit dintr-o aventură într-un tărâm îndepărtat și misterios, nu că faci naveta din Drumul Taberei în Pipera.

Având aceste anvelope cu profil de motocross, vei putea rula și pe drumuri fără asfalt, eventual pline de noroi, praf și nisip, moment în care Mitt Scrambler va străluci mai ceva ca farul său cu LED. Atenție, însă, la rularea pe piatră cubică după ploaie sau pe asfalt ud, căci aderența va fi precară. Este prețul plătit pentru capacitatea de a rula pe suprafețele sus-menționate cu zero bătăi de cap.

Scrambler-ul de la Mitt se mișcă admirabil pentru un vehicul cu puterea sa, simțindu-se relativ sprinten. Este ușor de condus, deși te saturi rapid de schimbat treptele dacă mergi cu el doar pe asfalt, prin oraș. Suspensia este pregătită pentru denivelări, deci va face față la orice îi va arunca Bucureștiul în față.

Sistemul de frânare este și el adecvat pentru capacitățile motocicletei, menționând aici că vehiculul are o viteză maximă constructivă care nu trece de 100 km/h. Așadar, o călătorie pe distanțe lungi va necesita ceva mai multă răbdare din partea riderului. Dacă ai o navetă mai scurtă de 20 de kilometri, eventual una cu denivelări sau trasee fără asfalt, ar putea fi companionul perfect pentru tine.

După cum vă povesteam mai sus, Mitt Scrambler strălucește pe drumuri neasfaltate, unde este tare distractiv și chiar poți pune în valoare toate calitățile sale prin prisma masei reduse și a anvelopelor dedicate. Dacă ai mers cu motociclete de cilindree mai mare, îl vei simți ca pe o bicicletă și va fi extrem de plăcut să te joci cu el prin mici derapaje controlate.

Din păcate pentru cei care au doar permisul de categorie B, nu veți putea conduce acest model nici dacă urmați cele 10 ore de cursuri care vor fi disponibile după punerea în practică a proiectului 125b, deoarece acest model are transmisie manuală, nu automată, deci nu este eligibil decât pentru cei care au un permis de conducere pentru categoriile A1, A2 sau A.

Foto: Eduard-Ioan Bivol

___________________________________________________________________________________________FIȘĂ TEHNICĂ

MITT 125 Scrambler 278

MOTOR

monocilindru, 125 cmc, 4 timpi, răcit cu lichid, injecție electronică, Euro 5.

Putere maximă 9.5 CP/8000 rpm. Cuplu maxim 8.3 Nm/6000 rpm.

TRANSMISIE

Cutie de viteze manuală cu cinci trepte, ambreiaj multidisc în baie de ulei, acționare mecanică prin cablu, transmisie finală pe lanț cu o-ring

CARACTERISTICI

Cadru oțel tubular. Suspensie față cu furcă normală, fără reglaje. Spate cu braț dublu din aluminiu și monoamortizor fără reglaje. Frână față cu disc 276 mm și etrier cu două pistoane. Frână spate cu disc de 220 mm și etrier cu un piston. Sistem de frânare CBS. Anvelope față 110/90-19. Spate 120/90-16.

Capacitate rezervor 12 litri. Consum mediu declarat 2.0 litri/100 km. Masă în ordine de mers 133 kg.

PREȚ

2995 euro cu TVA inclusă.

________________________________________________________________________________

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...