Home Noutati moto Test Mitt 125 GT Max: Naveta pentru toți
Noutati motoRide test

Test Mitt 125 GT Max: Naveta pentru toți

269


Tânara marcă spaniolă Mitt a debutat de curând în România. Noi am încercat unul dintre scuterele sale, numit 125 GT Max. Acesta va putea fi condus și de cei care au permis categoria B și urmează cursurile pentru 125b, odată ce actul normativ are și metodologia pusă la punct.

 Încep acest material cu o mărturisire: scuterele de 125 sau de 50 de centimetri-cubi nu m-au atras prea mult. La cele de 50 cmc visam când eram prea tânăr să am orice fel de permis, iar peste cele de 125 am trecut după ce am obținut permisul de conducere categoria A. Ignoranța mea pentru subiect nu a fost o idee bună, deoarece am pierdut mult timp în trafic de-a lungul anilor.

Așa că n-am refuzat invitația să testez un scuter de 125 cmc venit de la o marcă înființată în 2018, Mitt Motorcycles. Ei sunt din Spania, unde au și proiectat aceste modele, despre care nu se ascunde nimeni să spună că sunt fabricate în China. Marca mizează pe design, utilitate, servicii de post-vânzare și, nu în ultimul rând, pe prețul competitiv.

Un studiu făcut în Belgia arată că, dacă 10 la sută din conducătorii auto dintr-un oraș are înlocui mașina cu scuterul sau bicicleta, timpul petrecut în trafic la nivel general se reduce cu 40 la sută. Un cuter precum acesta are un preț de listă 3395 de euro cu TVA inclusă. Adică echivalentul a două iPhone-uri de ultimă generație cumpărate fără abonament. Sau o mașină de vreo 10-15 ani vechime. Iar asta fără să includem vreo promoție de vreun fel sau o bonificație de tipul Rabla Moto.

Așadar, discutăm despre o soluție la aglomerația urbană și un mijloc de transport periurban la un preț competitiv. Spre deosebire de un scuter de 50 cmc, cu acesta aveți capacitatea de a rula în ritmul traficului din București și din orice alt oraș de la noi, precum și posibilitatea de a aborda drumurile naționale la viteze adecvate pentru acestea.

Mitt 125 GT Max se prezintă drept un scuter simplu de condus, iar comenzile sunt dispuse într-o manieră ușor de înțeles. Ceasurile de bord sunt și ele ușor de citit și înțeles, așa că tot ce îți trebuie este să învârți de manșonul din dreapta și te-ai pus în mișcare. Nu ai nicio viteză de schimbat și poți accelera în ritm cu un autoturism obișnuit. Cel puțin până la un punct.

Poți rula cu 100 km/h fără probleme, iar o accelerare susținută te va duce la 110 km/h. Pentru mai mult, deja ai nevoie de puțin vânt în pupă sau mai multă putere. Vestea bună este că nu vei avea ce discuta cu un scuter de 50 cmc la demaraj, acestea fiind limitate prin lege la 45 km/h. Deci mergi în ritmul traficului fără griji și fără să riști vreo amendă. Până la 60-80 km/h, ai parte de un demaraj destul de iute pentru puterea din dotare.

Frânele sunt pe disc pentru ambele roți, iar ele ne-au surprins cu prezența unor furtunuri cu inserție metalică încă din echiparea de fabrică. Senzația la manetă este foarte bună, iar frânele au fost bine dimensionate pentru cilindreea din dotare. Dacă vrei mai mult de atât, e posibil să fi încercat să conduci mai sportiv decât ar trebui cu un scuter de 125 cmc, sau poate doar nu lași suficient spațiu pentru ca alți participanți la trafic să greșească.

Suspensia este neașteptat de bine reglată, 125 GT Max fiind suficient de stabil la trecerea peste denivelările cu care noi, Bucureștenii, ne-am obișnuit de ani și ani, fără a încerca să ”fure” ghidonul din mâini, cu o fermitate potrivită și un confort bun. Am apreciat și roțile mai mari decât la majoritatea scuterelor de 50 cmc, un alt element care ajută în această situație.

Șaua este confortabilă, fiind potrivită chiar și pentru călătorii mai lungi decât drumul de acasă până la birou, iar cârligul de bagaje de la nivelul genunchilor te ajută să cari sacoșele care nu îți încap sub șa. Încape o cască integrală sub șa, poate chiar două căști jet dacă le aranjezi cu grijă, alături de mănuși și chiar o geacă din material textil, sau o geanta mică.

Spațiul ar fi putut fi amenajat ceva mai bine, mai ales dacă luăm în considerare lățimea acestui scuter. Suntem cârcotași aici, dar mai bine este inamicul lui bine în orice situație. În orice caz, un asemenea model este o propunere de luat în seamă și dacă ai deja o motocicletă și vrei să circuli cu altceva prin oraș.

Te vei găsi alegând cheile de Mitt destul de des, deoarece rulezi fără prea mari bătăi de cap și poți să străbați orașul cu un consum redus, de puțin peste doi litri la sută în viața reală, fără să îți riști permisul de conducere sau să te accidentezi. În raport cu o motocicletă de cilindree mai mare, vei remarca ceva mai puțină putere în dotare, dar și mai puține lucruri de făcut.

Modelul 125 GT Max vine și cu Bluetooth, precum și cu două boxe integrate, deci poți asculta muzică direct de la telefonul tău în timp ce mergi. Problema e ce să asculți în timp ce mergi fără să fie deranjant pentru ceilalți, așa că puteți merge pe varianta noastră: un mix de oră, în buclă, a melodiei Africa a lui Toto Cutugno.

Foto: Bogdan Paraschiv

__________________________________________________________________________________________

FIȘĂ TEHNICĂ

MOTOR

Monocilindru, 125 cmc, 4 timpi, injecție electronică, răcit cu lichid. Putere maximă 11 CP/8000 rpm. Cuplu maxim 7.2 Nm/6500 pm. Pornire electrică.

TRANSMISIE

Ambreiaj centrifugal, cutie de viteze automată cu variație continuă

SISTEM DE RULARE

Cadru din oțel, furcă telescopică dublă față cu jambe de 37 mm, spate braț articulat cu suspensie dublă. Frâna față cu disc, operată hidraulic și cu CBS, etrier cu două pistonașe, spate cu disc, etrier cu un singur piston. Jante din aliaj. Pneuri față 120/80-14, spate 130/70-13.

CARACTERISTICI

Lungime: 2180 mm. Lățime 810 mm. Înălțime 1.320 mm. Înălțime șa: 805 mm. Gardă la sol 150 mm. Masă proprie: 145 kg. Capacitate rezervor 12 litri.

PREȚ

3.395 euro cu TVA inclusă

__________________________________________________________________________________________

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

Ride test

Test Royal Enfield Shotgun 650, Made like a gun!

Un pic custom, un pic retro, dar în general modern. Cu siguranță,...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...