Motocicliștii știu să facă bine!

În cursul acestui an, Bikers for Humanity Romania a hotărât să se alăture unei inițiative nobile, în parteneriat strâns cu Asociația Branul Nostru. Voluntarii entuziaști s-au angajat cu toată inima în construirea a două locuințe destinate familiilor aflate în dificultate.

Am participat și noi la proiectul din 2023, Bikers for Humanity Bran. În caz că nu ați auzit de lucrurile frumoase pe care le fac, vă povestesc eu. În toamna anului 2015, a luat naștere inițiativa Bikers For Humanity. Totul a pornit de la invitația organizației Habitat for Humanity, care a chemat mai multe persoane publice să se alăture echipelor sale de voluntari în cadrul proiectului Big Build din Bacău. Printre aceste personalități s-a numărat și Cristian Hrubaru, cunoscut om de radio și televiziune, recunoscut pentru pasiunea sa pentru motociclete și pentru activitatea sa susținută în comunitatea motocicliștilor din România. Cristian Hrubaru a fost prezentator la diverse adunări moto și a participat frecvent la evenimente caritabile organizate de motocicliștii români.

Gândul de a aduna oameni pasionați de motociclism a luat naștere în timp ce Cristian punea țigla pe una dintre casele construite în cadrul proiectului Big Build 2015. A lansat o întrebare pe rețelele de socializare, iar rezultatul a fost uluitor. A reușit să mobilizeze o echipă de 400 de motocicliști voluntari din toate colțurile țării. Așa a luat ființă prima ediție a evenimentului Bikers For Humanity.

Anul acesta a marcat a 8-a ediție. Voluntarii s-au implicat activ în ridicarea a două construcții destinate familiilor defavorizate (un total de 30 de persoane, inclusiv copii, persoane în vârstă sau cu handicap locomotor), care în prezent trăiesc în condiții precare și insalubre în apropierea unui important obiectiv turistic, Castelul Bran. Primăria Bran a pus la dispoziție un teren în Predeluț, unde urmează să fie contruit un centru de colectare și sortare a deșeurilor în viitorul apropiat. Această inițiativă își propune să ofere beneficiarilor acestor locuințe noi posibilități de angajare și venituri pentru a-și putea asigura traiul. Bikers For Humanity a contribuit atât cu materiale, cât și cu o forță de muncă valoroasă. Similar cu anul precedent, voluntarii motocicliști s-au implicat în două weekend-uri diferite: 21-23 iulie și 4-6 august. În primul weekend, voluntarii BFH au ridicat etajele superioare ale celor două clădiri și au început reparațiile acoperișului căminului cultural din Simon, un loc unde mulți copii desfășoară activități artistice. În cel de-al doilea weekend, în care am fost și noi prezenți, s-au încheiat toate obiectivele stabilite, inclusiv finalizarea acoperișului celor două case, împărțirea spațiilor de locuit, turnarea de beton în jurul imobilelor și restaurarea acoperișului Căminului din Șimon.

Atmosfera din weekendul 2

Cu sau fără motocicletă, în ambele weekenduri au fost prezenți 430 de voluntari care au venit cu chef de muncă. Vineri seara am ajuns  la „baza” BFH de la Bran, unde am făcut echipele, dar am și apucat să socializăm puțin. Mi-am dat seama că eram înconjurat de oameni minunați care s-au adunat cu un singur scop, ca să le facă un bine altora.  A doua zi am intrat pe șantier la ora 8. Fiecare știa ce avea de făcut, așa că nimeni nu a stat degeaba. Eu am ajuns în echipa care a turnat betonul din jurul caselor. Voluntarii au stat pe șantier până la ora 18. După munca grea, Cristian Hrubaru ne-a dat tuturor diplomele, iar cei de la Partid Lehliu ne-au dat berea bine meritată. L-am ascultat și pe Cristi Dumitrașcu care ne-a încântat cu un mic concert folk special pentru voluntari, dar nu a lipsit nici imnul Bikers for Humanity.

Ei bine, motocicliștii ăia cu motoare mari și gălăgioase care ascultă rock fac bine de 8 ani  încoace, în loc să se relaxeze pe șezlongurile din Vama Veche, ei vin pe șantier. Toate locurile pentru cele două weekenduri s-au epuizat în mai puțin de 10 minute. Acum câțiva ani, după epuizarea locurilor, a apărut pe Facebook o postare: „Dau bilet la Metallica pentru loc la Bikers For Humanity”, așa că vă dați seama cât de dedicați sunt acești oameni. Puteți susține proiectele acestei comunități frumoase donând 2 Euro lunar printr-un simplu SMS la 8844 cu textul BFH.

 

Adaugati comentariu