Home Video Tarus 2×2: Humvee-ul motocicletelor
Video

Tarus 2×2: Humvee-ul motocicletelor

2


Dacă americanii atacă viitorul într-un mod mai select, dezvoltând mașini electrice care stabilesc recorduri de viteză, rușii sunt mai puțin subtili. Astfel, o companie mică din Rusia a proiectat și construit Tarus 2×2, o motocicletă puternică, ușoară, relativ ieftină și, cel mai important, cu trecțiune integrală!

Hummer-ul în varianta cu două roți este deja pe piață! Și nu e produs de americani, ci de sovietici. Se numește Tarus 2×2 și este destinat…oricărui tip de cale de rulare la care vă puteți gândi: noroi, stânci, plajă, și chiar scări.

Producătorul rus a dezvoltat două variante ale aceleiași motociclete: una ușoară, de numai 47 kg, numită Tarus 2, și una mai puternică, numită Tarus 2M, care cântărește 74, 89 sau 93 kg (în funcție de echipare), fiind dotată cu un propulsor în 4 timpi, de 210 cmc și frâne pe discuri la ambele roți.

Tarus 2x2

Ambele variante folosesc motoare de generator de curent și trimit puterea la roți, prin intermediul unui ambreiaj centrifugal și a unei transmisii formate dintr-o cutie de viteze cu două trepte și două lanțuri de transmisie. Consumul de benzină se măsoară aidoma celui al mașinilor de tăiat iarbă sau al drujbelor, cum stă bine unei motociclete rusești: cei 4 litri ai rezervorului ajung pentru 2-3 ore de utilizare în funcție de calitatea căii de rulare și a gabaritului rider-ului. Indiferent de acestea, însă, Tarus 2×2 oprește în siguranță, grație frânelor cu discuri la ambele roți. Iar sarcina sa utilă, de 180 kg, o transformă într-un cărăuș de nădejde în orice situație.

Tarus 2x2

De ce o astfel de motocicletă? În primul rând, pentru că, datorită pneurilor supradimensionate și a greutății reduse, plutește pe apă și rulează pe suprafața zăpezii și a nisipului fără să se împotmolească. Apoi, pentru că greutatea scăzută o face ușor de cărat în spate sau sub braț, iar cele 5 minute în care poate fi demontată sau reasamblată nu creează bătăi de cap nici celor mai puțin pricepuți.

V-o doriți? Și noi, la un test-ride. Deocamdată, însă, e greu de pus mâna pe ea, iar cei care nu locuiesc în Rusia pot cere o ofertă producătorului. Prețul pe piața locală este de 1700 USD, însă acestuia i se adaugă taxele de transport. Oricum, odată cu mărirea producției, Tarus 2×2 va deveni mai accesibilă, promite producătorul.

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Davey Todd IOMTT onboard
Competitii motoVideo

Cum arată un tur în forță al traseului IOMTT 2023 cu un CBR1000RR-R Fireblade

Ediția 2023 a cursei TT de pe celebra Insulă Man a ajuns...

PrezentareVideo

Lamborghini Huracan Performante spulberă recordul pe tur la Nurburgring – video

  Lamborghini este noul “Rege al Ringului”, un apelativ care desemnează cea...

CustomUtileVideo

Pentru MotoGP, dar nu numai – KTM RC16 va putea fi cumpărat de la magazin de către oricine și-l permite!

Prototipul de MotoGP al austriecilor de la KTM, RC16, al cărui motor...