Home Video Rocket II, triciclul de 1000 CP!
Video

Rocket II, triciclul de 1000 CP!

40


Vedem cu toții apărând mașini de 1000 CP precum ciupercile după ploaie. Însă un triciclu cu o astfel de putere nu întâlniserăm încă. Acum însă, să-l salutăm pe Rocket II.

El este un triciclu custom made, proiectat și deținut de Tim “The Frogman” Cotterill, un sculptor englez cu vădite înclinații tehnice. Desenele au fost înmânate constructorului Michael Leeds, cunoscut pentru creațiile sale unice. Din munca celor doi a apărut Rocket II, un triciclu propulsat de un V8 426 Hemi și supraalimentat cu compresor mecanic. Motorul este extrem de rar: doar 50 de exemplare au fost construite, iar cel de pe Rocket II este modificat pentru a atinge 1000 CP.

Rocket II Trike triciclu

Pentru a rezista presiunii enorme, toate componentele sale sunt forjate, fiind hrănite prin intermediul a două carburatoare supradimensionate, cu benzină regular CO91, așa cum stă bine oricărui V8 american clasic. Aprinderea amestecului la o presiune atât de mare a fost o problemă, de aceea un nou sistem ce folosește câte două bujii pe fiecare cilindru, a fost proiectat de către David Nelson.

Puterea este livrată punții spate printr-o transmisie automată cu 3 trepte și pusă la sol prin intermediul roților de 20 de inci. De decelerații are grijă sistemul de frânare cu discuri ventilate, proiectat special pentru vitezele pe care le poate atinge. La ce viteză maximă ne referim aici? Nimeni nu știe, pentru că nimeni n-a avut curaj s-o atingă, însă Tim a reușit să cronometreze demarajul 0-100 mph (0-161 km/h), care a durat doar 4 secunde. Carevasăzică, măcar cu 161 km/h tot a mers…

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Video

VIDEO: Un conducător auto accidentează doi scuteriști în câteva secunde

Accidentele rutiere sunt o realitate tristă în orice societate, iar unele dintre...

Davey Todd IOMTT onboard
Competitii motoVideo

Cum arată un tur în forță al traseului IOMTT 2023 cu un CBR1000RR-R Fireblade

Ediția 2023 a cursei TT de pe celebra Insulă Man a ajuns...

PrezentareVideo

Lamborghini Huracan Performante spulberă recordul pe tur la Nurburgring – video

  Lamborghini este noul “Rege al Ringului”, un apelativ care desemnează cea...