Home Noutati moto Suzuki V-Strom 800SE: varianta de touring se prezintă oficial
Noutati moto

Suzuki V-Strom 800SE: varianta de touring se prezintă oficial

39


Era cunoscut de ceva vreme faptul că Suzuki a dezvoltat încă o variantă a lui V-Strom, iar acum o avem prezentată oficial.

Suzuki V-Strom 800SE este varianta ”de șosea” a modelului nipon și vine cu același motor, cadru și transmisie, dar cu un preț mai mic. Noul model este menit să fie mai accesibil și gândit pentru cei care vor să ruleze preponderent pe asfalt cu V-Strom-urile lor.

Prima diferență pe care o veți remarca este lipsa protecțiilor pentru motor și a protecțiilor de manete. Inginerii au făcut și trecerea la jante din aluminiu turnat în loc de cele cu spițe, iar acestea sunt de 19 inchi în loc de 21 – în cazul roții față, respectiv tot de 19 inchi pentru roata spate. Parbrizul este mai mare, ghidonul este mai îngust și repoziționat, iar la fel este și cazul scărițelor. Șaua este și ea mutată de la 855 mm înălțime la 825 mm, odată cu reducerea gărzii la sol.

Suspensia schimbată este a doua diferență importantă față de V-Strom 800DE, iar cursa suspensiilor este acum 150 mm, în loc de 220 mm, pentru ambele suspensii. Amortizorul spate are în continuare reglaje integrate pentru preîncărcare și pentru revenire. Sistemul de frânare prezintă alt tip de discuri, dar nu sunt menționate schimbări la nivelul etrierelor sau la diametrul discurilor.

Ambițiile de touring ale modelului V-Strom nu sunt știrbite în niciun fel cu varianta SE, al cărui nume vine de la Sport Explorer, deoarece are în continuare un rezervor de 20 de litri. Împreună cu o masă totală mai redusă, o gardă la sol mai mică și anvelope mai potrivite pentru asfalt, este așteptată o autonomie totală mai mare, lucru favorabil pentru cei care decid să nu se aventureze în afara drumurilor asfaltate.

Pachetul electronic rămâne aproape neschimbat, însă modul Gravel dispare din lista disponibilă riderului deoarece este considerat că nu mai este necesar. Riderul are în continuare la dispoziție celelalte moduri de pilotaj, ABS pe două niveluri și posibilitate de deconectare, sistem de control al tracțiunii și multe altele.

Noua variantă de V-Storm vine cu un preț mai accesibil decât cel al modelului ”normal”, dar cei ce optează pentru aceasta ar trebui să fie destul de hotărâți să nu aibă ambiții de off-road în lipsa tuturor accesoriilor menționate.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...

Noutati moto

Yamaha Tenere 700 Extreme: o nouă variantă cu extra optimizări pentru off-road

Yamaha a prezentat noul Tenere 700 Extreme, o variantă nouă a modelului...