Home Noutati moto Motocicleta electrică Damon Hypersport care previne accidentele
Noutati moto

Motocicleta electrică Damon Hypersport care previne accidentele

1


Un startup canadian va lansa în anul 2021 o motocicletă cu propulsie electrică echipată cu senzori și software de bord care promite să fie una revoluționară.

Un startup canadian va lansa în anul 2021 o motocicletă cu propulsie electrică echipată cu senzori și software de bord care promite să fie revoluționare.

Fondatorii Damon Motorcycles, o companie canadiană cu sediul în Vancouver, au decis să abordeze deficiențele actuale de siguranță ale motocicletelor cu un model superbike electric denumit Hypersport și care urmează să fie introdus în producție din 2021. Damon Hypersport va detecta simțurile și abilitățile umane cu ajutorul unui sistem integrat anti-accident care este compus camere, radar și inteligență artificială pentru a preveni coliziunile și căderile.

CoPilot este numele sistemului de siguranță care are în componența sa camere 1080p și radare frontale și spate de 77 GHz pentru a alimenta o rețea neuronală integrată care identifică potențialele pericole. Comparativ cu aparatul tradițional de siguranță al motocicletei, bazat pe dispozitivul antiblocaj pentru frâne și sistemul de control al tracțiunii, noul sistem își propune să prevină accidentele, permițând motociclistului să le evite, mai degrabă decât să reacționeze la ceva ce s-a întâmplat deja.

Noile Ducati Scrambler 1100 PRO și Scrambler 1100 Sport PRO

Motocicletele, în general, dar în special cele din categoria sport oferă în oglinzile retrovizoare, în majoritatea cazurilor, o vizibilitate bună în principal la nivelul brațelor motociclistului. Însă un ecran din panoul de instrumente Hypersport arată vederea unghiulară a camerei din spate, fără niciun unghi ″mort″ sau impediment. În plus, ghidonul motocicletei va vibra – oferind un fel de „feedback tactil” – dacă computerul crede că o coliziune este iminentă, vibrând literalmente motociclistul pentru a-l avertiza.

Sistemul Hypersport Shift, la rândul său, favorizează confortul motociclistului, permițând reglarea ghidonului, deflectorului, scaunului și suportului pentru picioare, schimbându-și poziția și adaptându-l la nevoile individuale. De asemenea, motocicleta poate fi setată pe poziții pregătite pentru pistă sau în poziții de condus mai relaxate pentru deplasările urbane și poate fi configurată pentru motocicliști de diferite talii. Modelul Hypersport are în dotare un motor electric de 200CP, cu un acumulator de litiu-ion de 21,5 kilowați/ h și 320 km de autonomie la o viteză constantă de 95 km/ h.

Foto: Damon Motorcycles

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Yamaha XSR900 GP: stil retro și tehnologie modernă într-o singură motocicletă

Dacă vrei să pară că mergi pe o motocicletă din anii ’80,...

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...