Home Competitii moto Marc Marquez confirmă mutarea la Gresini Racing din 2024
Competitii moto

Marc Marquez confirmă mutarea la Gresini Racing din 2024

34
Marc Marquez


Ceea ce pornise iniţial sub forma unor discuţii neconfirmate a devenit între timp realitate şi bun de anunţat public: Marc Marquez pleacă de la Honda şi se mută la Gresini Racing din sezonul 2024.

Riderul cu numărul 93 a debutat în Campionatul Mondial de Motociclism la clasa 125 cmc cu KTM, iar apoi s-a mutat la Derbi, ca apoi să alerge pentr uechipa Suter până în sezonul 2012, când a obținut și acolo locul întâi în clasamentul piloților. Au urmat zece ani alături de echipa de uzină Honda în clasa-regină a MotoGP, timp în care a obținut de șase ori titlul de Campion Mondial MotoGP.

Mai precis, Marquez a obținut titlul cel mare în 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 și 2019 în cadrul clasei de top a MotoGP, iar toate aceste victorii au fost pe motociclete de uzină de la Honda. Acum, riderul catalan se mută la Gresini Racing, o echipă-satelt a celor de la Ducati. Fratele lui Marc, Alex Marquez, era deja membru al echipei Gresini, așa că anul viitor vor concura ambii frați Marquez pentru echipa Gresini.

Nu este pentru prima dată în istorie când un concurent din cea mai înaltă ramură a unui sport îl are și pe fratele său pe aceeași grilă de start, dar este mai rar să vezi doi frați concurând în aceeași echipă. Cei de la Gresini afirmă că frații Marquez au intrat în familia lor acum, iar Marc s-a declarat încântat de cum au colaborat aceștia cu fratele său și cu Bastianini.

Odată mutat de la Honda, Marquez afirmă că încearcă să zâmbească din nou pe sub cască, ceea ce riderul catalan care a stabilit sau doborât, după caz, numeroase recorduri și premiere nu a mai putut să facă de ceva vreme. O statistică realizată în sezonul 2022 număra nu mai puțin de 22 de căzături suferite de Marc Marquez în timpul weekend-urilor MotoGP, ceea ce sună mult oricum ai privi situația.

Riderul catalan născut în 1993, de unde și numărul său de concurs, în caz că nu știați, a petrecut numeroase etape ”pe bară”, așa că putem doar să îi urăm multă sănătate și succes mai departe alături de noua sa echipă. Până în prezent, Marquez este cel mai tânăr prider care să fi câștigat 3, 4, 5, 6, 7 și, respectiv, 8 titluri de Campion Mondial MotoGP. Pe deasupra, este cel cu cele mai multe pole position-uri din istoria sportului, 91, iar asta doar ca să numim o parte din premierele și recordurile doborâte de Marquez.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gresini Racing (@gresiniracing)

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Competitii moto

BMW Motorrad International GS Trophy se întoarce în Africa în 2024

BMW Motorrad a anunțat locul în care se desfășoară următoarea ediție a...

Competitii moto

Hard Enduro Bucovina 2023 a fost anulat, organizatorii acuză ANANP

Săptămâna viitoare ar fi trebuit să marcheze cea de-a zecea ediție a...

Triumph Daytona 675
Competitii motoNoutati moto

Triumph va furniza motoare pentru Moto2 până în 2029

Triumph va continua parteneriatul prin care livrează motoare cu trei cilindri în...

Competitii moto

Prima Sport transmite rezumatul Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori

Ediția 2023 a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, desfășurată în premieră...