Home Competitii moto Marc Marquez ar putea rata MotoGP Argentinian din 2023
Competitii moto

Marc Marquez ar putea rata MotoGP Argentinian din 2023

3


Echipa Repsol Honda a anunțat că Marc Marquez va rata Grand Prix MotoGP al Argentinei din acest weekend, în urma accidentului suferit în Portugalia.

Marc Marquez va rata Grand Prix al Argentinei din acest weekend, în urma unei intervenții chirurgicale la un metacarpian rupt la mâna dreaptă.

Marquez a revenit în Spania duminică, după Marele Premiu al Portugaliei, care a deschis sezonul 2023 al MotoGP, pentru a fi evaluată o presupusă fractură a primului metacarpian de la mâna dreaptă. Evaluarea a confirmat o „fractură intraarticulară deplasată a bazei primului metacarpian al degetului mare de la mâna dreaptă”, se arată într-un comunicat de presă al Repsol Honda emis în dimineața zilei de luni, 27 martie 2023.

În urma diagnosticului, Marquez a fost operat la metacarpianul fracturat și, ca urmare, va rata al doilea eveniment al sezonului pentru MotoGP.

Acest lucru confirmă faptul că Marquez nu va fi marcat în trei din primele patru curse ale sezonului 2023 de MotoGP până la sfârșitul weekendului viitor. Având în vedere startul puternic de sezon al actualului campion mondial de MotoGP de la Ducati, Francesco Bagnaia, care a câștigat ambele curse de la Portimao și are un maxim de 37 de puncte din primul weekend al sezonului, o luptă pentru titlu pentru Honda și pentru Marquez, de opt ori campion mondial, pare deja o luptă dificilă.

Dacă există vreun beneficiu pentru Marquez de a lipsi din Argentina, acesta este acela că nu va trebui să ispășească penalizarea de două tururi lungi pe care i-au acordat-o comisarii FIM MotoGP  duminică, pentru incidentul în urma căruia s-a ales cu metacarpul rupt. Motivul pentru care nu va trebui să ispășească penalizarea este că în notificarea de penalizare, prin care Marquez a fost înștiințat de penalizarea de două tururi lungi, se specifica faptul că aceasta va fi executată la următorul Grand Prix, adică la cursa de duminică, din Argentina. Întrucât Marquez nu va concura decât cel mai devreme până la Grand Prix al Americilor, el a scăpat efectiv de pedeapsa pentru incidentul de la Portimao datorită unei inadvertențe a celor care i-au înmânat penalizarea.

Acel incident a ruinat Grand Prix-ul pentru doi piloți, în afară de Marquez, și anume Jorge Martin și Miguel Oliveira, în care Marquez a intrat după ce a blocat pneul față la frânarea pentru virajul trei, în turul trei al cursei de 25 de tururi.

Marquez a ieșit din incident în cea mai proastă formă. Martin a reușit să continue cursa, deși a căzut ulterior, iar Oliveira a reușit cumva să plece din Portimao cu „doar” o entorsă la picior. Ținând cont de viteza la care s-a întâmplat accidentul și de faptul că Oliveira nu a ținut cont de sosirea anvelopei față a lui Marquez în spatele său, a fost o scăpare pe cinste, iar portughezul ar trebui să se alinieze în Argentina în acest weekend.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Marc Marquez
Competitii moto

Marc Marquez confirmă mutarea la Gresini Racing din 2024

Ceea ce pornise iniţial sub forma unor discuţii neconfirmate a devenit între...

Competitii moto

BMW Motorrad International GS Trophy se întoarce în Africa în 2024

BMW Motorrad a anunțat locul în care se desfășoară următoarea ediție a...

Competitii moto

Hard Enduro Bucovina 2023 a fost anulat, organizatorii acuză ANANP

Săptămâna viitoare ar fi trebuit să marcheze cea de-a zecea ediție a...

Triumph Daytona 675
Competitii motoNoutati moto

Triumph va furniza motoare pentru Moto2 până în 2029

Triumph va continua parteneriatul prin care livrează motoare cu trei cilindri în...