Home Motocicliști începători CFMoto a lansat un rival pentru Honda Grom
Motocicliști începătoriNoutati motoPrezentare

CFMoto a lansat un rival pentru Honda Grom

2


Producătorul chinez de motociclete CFMoto a făcut valuri în întreaga lume datorită expansiunii sale agresive pe mai multe piețe. Marca s-a instalat deja și în SUA și continuă să lanseze modele noi și interesante pe piața globală. Recenta sa lansare a fost motocicleta sport 450SR, o motocicletă energică, de cilindree mică, cu un motor bicilindric paralel cu arbore cotit la 270 de grade.

În plus, marca a dezvăluit modelul 800 NK, o motocicletă de stradă naked de greutate medie, concepută pentru a se confrunta cu modele precum Ducati Monster și KTM 890 Duke. Motocicleta este așteptată să fie disponibilă în 2023. În afară de motocicletele orientate spre performanță din gama CFMoto, producătorul chinez are și modele mult mai puțin serioase, orientate spre lifestyle. Să luăm, de exemplu, Papio XO-1. Lansat în același timp cu 800NK, Papio XO-1 se bazează pe mini-moto-ul existent al mărcii, Papio ST-125.

Cu performanțe similare cu cele ale unui Honda Grom, platforma Papio nu este concepută doar pentru începători, ci este și un „min-ibike” distractiv pentru a plimbările prin oraș. Papio XO-1 dă un stil retro mini-bike și este o premieră, niciun alt producător nu are o mini-bike în stil neo-retro de tip sportbike în gamă Este propulsată de un motor monocilindric de 125 cmc, răcit cu lichid, cu injecție de combustibil, care dezvoltă 9,5 cai putere la 8.500 rpm și un cuplu de 7.8 Nm la 6.500 rpm.

În timp ce performanța motocicletei poate părea mai degrabă mediocră, Papio XO-1 strălucește cu adevărat prin stilul său. Micile detalii arată clar că această mini motocicletă a fost proiectată cu mare atenție la detalii. De exemplu, farurile duble cu LED-uri sunt simetrice, dar prezintă un model diferit de becuri, cel din dreapta având un design în formă de „X”, care conferă un aspect personalizat, de desen animat, și care formează literele „X” și „O”. În partea din spate, stopurile duble sunt adăpostite sub obloane, chiar deasupra eșapamentului cu ieșire din spate montat central.În prezent, CFMoto Papio XO-1 a fost lansat pe piața chineză la un preț de vânzare de 1.430 Euro. A fost lansat în trei culori – Nebula White, Fiery Red, Moss Green. Încă nu se știe când va fi vândută  pe piața globală, dar sper că vom vedea în curând în europa modelul care va concura cu Honda Grom.

 

 

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Triumph Thruxton Final Edition: cântec de lebădă pentru cafe-racer-ul britanic

Triumph a prezentat Thruxton Final Edition, versiunea care va reprezenta ultima serie...

Motociclete electriceMotocicliști începătoriNoutati motoRide test

Niu NQi GTS- Tesla scuterelor?

Timp de o săptămână mi-am lăsat termica printre electricele din showroomul Niu...

Motocicliști începătoriNoutati motoRide test

Mitt 125 GP2, sportivitate cu o inimă mică

Mitt vrea să cucerească inimile tinerilor de 16 ani cu o sportivă...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 RS: motor de Panigale V4 pentru noua variantă

Ducati a prezentat o nouă variantă a lui Multistrada, numită Multistrada V4...