CFMoto 800 NK lansat în țara de origine la un preț imbatabil

După ce a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului trecut sub forma conceptului de motocicletă NK-C22, modelul 800NK de la CFMoto a fost lansat în țara sa de origine, China, unde va ajunge pe piață la un preț imbatabil.

Compania a dezvăluit două variante ale motocicletei, ambele având în comun același motor cu bicilindru paralel de 799 cmc și 99 CP, proiectat de KTM, și un cadru cu țevi din oțel cromat, dar cu niveluri diferite de tehnologie și echipare. În China, ambele versiuni sunt remarcabil de ieftine, sub prețul rivalilor lor cu o marjă uriașă și oferă un nivel de echipare premium. Prețul modelului de bază este echivalentul a 6.800 de euro, în timp ce eticheta versiunii cu specificații de top ajunge la 7200 euro. Și, deși pare nedrept, taxele, transportul și mulți alți factori externi fac dificilă comparația prețurilor cu piața europeană . În China, un KTM 790 Duke, fabricat alături de 800NK la fabrica CFMoto și folosind același motor, costă 13.000 euro.

Frâna față CFMoto 800NK

Prețul mic nu pare să indice o reducere semnificativă a calității echipamentelor sau a materialelor. Greutatea versiunii de bază este de 185 kilograme, în timp ce versiunea de top cântărește 189 de kilograme, ceea ce le plasează foarte aproape de 790 Duke, care cântărește 187 de kilograme. Ambele versiuni folosesc aceeași furcă KYB inversată de 43 mm, complet reglabilă, și același monoamortizoar KYB, împreună cu etriere de frână față cu patru pistoane, cu montare radială, cu discuri de 320 mm, asistate de ABS J.Juan.

Ecran TFT CFmoto 800NK

Chiar și în cazul versiunii de bază, echiparea standard este amplă. Există un sistem de control al vitezei de croazieră, împreună cu un ecran TFT de 5 inchi cu un sistem de oglindire a telefonului care permite navigația și controlul muzicii de pe ecran. La modelul de top, acest ecran este înlocuit de un imens TFT de 8 inci în orientare portret, cu un procesor dual-core care permite o dispunere pe ecran divizat – cu viteza, turația și alte informații legate de motocicletă în partea de sus, iar jumătatea inferioară este dedicată aplicațiilor, navigației, apelurilor și conținutului media. Acest ”tablou” de bord de gamă superioară are, de asemenea, Apple CarPlay wireless integrat.

Caracteristicile versiunii de top nu se opresc aici. Dispune de keyless start, cu o cheie de proximitate, precum și de un schimbător de viteze bidirecțional standard și un amortizor de direcție. Ambele versiuni ale motocicletei au un ambreiaj culisant și oferă trei moduri de rulare, Sport, Street și Rain.

Nu există încă nicio informație oficială cu privire la data la care 800NK va ajunge pe piețele din afara Chinei, dar este foarte clar că este mai degrabă un caz de „când” decât de „dacă”. CFMoto a ales să prezinte la salonul EICMA de la Milano, în noiembrie anul trecut, motocicleta concept NK-C22 originală care a anticipat 800NK, ceea ce indică în mod clar că ținta sa sunt piețele occidentale dezvoltate.

Adaugati comentariu