Home Competitii moto Feminin la superlativ
Competitii motoComunitatea moto

Feminin la superlativ

1


Într-o lume a competițiilor dedicate bărbaților, încep să-și facă loc și femeile. Femeile curajoase, femeile care știu ce vor și mai ales, să obțină ce vor. Alina – Cristina Udrescu este un exemplu în acest sens, reușind performanțe la care unii doar visează. Noi o susținem, o încurajăm și ne mândrim cu ea! Iată că sexul slab nu mai este slab!

AUTOEXPERT: Vorbiți-ne un pic despre pasiunea pentru motociclete. Cum a început totul?

ALINA – CRISTINA UDRESCU: Pasiunea mea pentru moto a început la 18 ani și s-a materializat pe la 19 – 20 de ani, când am început școala moto și în același timp am intrat pe circuit pentru prima dată. Dintotdeauna mi-a plăcut adrenalina, am vrut să fiu pilot de avion, dar motocicletele au fost mult mai „la îndemână” atunci! Și am rămas cu asta pentru că  mi-a plăcut foarte mult. 14362712_1116643965081783_7242150733360875801_ocrop

AEX: Cum este percepută o femeie în astfel de competiții?

A. C. U: Sunt diverse păreri, dar majoritatea sunt pozitive, primesc multe felicitări și încurajari! Am observat însă ca băieții sunt mai bătăioși dacă o fată îi depășește, asta s-a întâmplat mai ales anul ăsta când  am revenit la clasa mea preferată, 125, unde nu am putere și pe linii drepte tot mă depășeau, ca după aceea  să „mă încurce” pe viraje iar…Dar asta este. Mai multe oportunități de a învăța o depășire. Privim partea plină a paharului.

AEX: Ce rezultate ați obținut în competițiile la care ați participat?

A. C. U: Obiectivul meu unde am participat a fost să fiu pe podium, iar dacă asta nu a fost posibil, să termin cursa cu bine. Asta s-a întâmplat de fiecare dată când am avut posibilitatea unui material de concurs decent și buget (anii competiționali 2009-2013-2014-2016). În rest, merg pentru antrenament și în primul rând să mă simt bine.vlcsnap-2016-09-12-16h06m43s612

AEX: Cum vă pregătiți pentru aceste competiții?

A. C. U: Fac multe exerciții cu greutatea propriului meu corp (flotări, genuflexiuni; cardio: alergat și  bicicleta) și în rest, ideal ar fi să mă antrenez pe moto măcar o dată pe săptămână, ceea din păcate nu a  fost posibil foarte mult. Ideal ar fi antrenament pe bike, la 8-uri, pentru condiție fizică, ritm și încredere și pe circuitul mare câteva sesiuni pentru a nu „uita” cum este la viteză mai  mare. Și motocross ar fi bun, pentru a face derapaje controlate.

AEX: Cum va alegeți echipamentul potrivit?

A. C. U: Fără probat nu mai iau nimic, am pățit să nu îmi vină cum îmi place. La combinezon este mai complicat, am un mare noroc că mă potrivesc la măsură cu un coleg. Acesta m-a și ajutat cu un combinezon vechi pentru el, excelent pentru mine (combinezonul meu ce era nou l-am stricat la ultima căzătură) . Mulțumesc Andrei Enescu! Casca mă deranjează cel mai tare dacă nu îmi vine bine, nu pot să văd în față cât aș vrea. Anul asta am primit sponsorizare un Shoei nou nouț de la un om cu un suflet mare și sunt foarte mulțumiță. Araiul meu vechi avea peste 10 ani și vreo 2-3 căzături mai serioase.motorpark 2014 -2

AEX: Ați întâmpinat probleme în trafic, mergând pe motocicletă?

A. C. U: Da de multe ori…și eu merg pe un scuter, încet, nu mă prea bag. Cel mai tare mă deranjează că niște „genii”  udă străzile cu apă, acea apă fiind foarta, foarte alunecoasă și periculoasă. Sper să dispară chestia asta! Este un pericol public! Și dacă mergi cu 40 km/h, te duci sanie fără să vrei și frânezi, am pățit asta de multe ori.  În pasajul Obor, eram la vale și mi s-a mutat scuterul de pe o bandă pe alta, ca și când am fost pe gheață! Dacă erau și mașini, nu știu ce se întâmplă. „Oamenii” aia care lasă așa ceva să aibă loc sunt niște criminali, fără exagerare. Or avea blat cu spălătoriile auto, naiba știe!

AEX: Ați fost vreodată implicată într-un accident de circulație? Puteți povesti cum au decurs lucrurile?

A. C. U: Nu am făcut niciodată accident (am mai zis că merg încet? ) Am alunecat pe nisip singură de câteva ori, am scăpat o motocicletă nou nouță pentru că era mult prea înaltă, dar cu asigurări, nu am avut.

Citeste continuarea pe MissAuto

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati moto

Valentino Rossi a primit încă un trofeu – Brembo îi celebrează cariera pe două roți

Valentino Rossi, legenda vie a motociclismului și motivul pentru care mulți urmăresc...

Competitii moto

BMW Motorrad International GS Trophy se întoarce în Africa în 2024

BMW Motorrad a anunțat locul în care se desfășoară următoarea ediție a...

Comunitatea moto

Royal Enfield și Indian Motorcycles vă așteaptă să le descoperiți în Park Lake

Centrul comercial Park Lake din București va găzdui o expoziție moto în...

Comunitatea moto

În weekend are loc Apex Speed Fest, un eveniment de motorsport în Centrul Bucureştiului

Weekend-ul 2-3 Septembrie aduce motorsportul în centrul Bucureştiului sub forma Apex Speed...