Home Custom Fanii modelelor custom își i-au rămas bun de la legendarul Arlen Ness
Custom

Fanii modelelor custom își i-au rămas bun de la legendarul Arlen Ness

0


Motocicliștii au plâns la aflarea veștii că legendarul personalizator de modele custom a decedat în data de 22 martie la vârsta de 79 ani.

Numele lui era aseneni unei mărci comerciale, precum Coca-Cola sau Harley-Davidson. Acesta era în felul său, un simbol al motociclismului american, sau un anumit mod de a cultiva personalizarea motocicletelor prin: exces, stil, putere, dorința de a apărea și de a șoca. Din nefericire, Arlen Ness nu se mai află astăzi printre noi. Ne-a părăsit fără prea multă agitație la vârsta de 79 de ani. Și cu el merge o parte importantă a modului de viață ″American way of life″ aplicat pe motociclete.

Ceea ce avea să devină unul dintre cei mai mari și mai populari personalizatori din lume s-a născut într-un mic oraș din Minnesota, la granița cu Dakota de Nord(SUA). Localitatea Moorhead cu puțin peste 40.000 de locuitori, este prima etapă a vieții sale. Puțin mai târziu, acesta se mută împreună cu părinții săi în California, la San Lorenzo. Acolo el devine un jucător discret de bowling și în același timp lucrează ca manipulant, poștaș și silvicultor.

La început atunci când bowling-ul nu era încă mecanizat, Arlen a fost repartizat pentru repoziționarea popicelor după ce acestea erau doborâte. Mulțumită banilor câștigați din bowling, Arlen Ness reușește să facă o pasiune pentru motociclete. El cumpără un Harley-Davidson Knuckehead din 1947 pe care îl personalizează în garajul său. De aici începe aventura care îl va face cunoscut în întreaga lume.

Începând cu anul 1960, Arlen Ness se axează din ce în ce mai mult pe personalizarea motocicletelor. Unele dintre creațiile sale care se găsesc expuse în muzeul californian din Dublin, au devenit parte din legenda, de la Untouchable, Two Bad cu două motoare și până la Mach Ness, o motocicletă echipată cu un motor cu reacție.

Ness lasă în urmă soția Beverly, cu care a fost căsătorit timp de 59 de ani și pe fiul său Cory, care continuă afacerea de familie împreună cu fiul acestuia Zach.

Foto: Arhivă

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

BMW R 18 The Crown
CustomNoutati moto

BMW R18 The Crown: un alt fel de a sărbători 100 de ani de BMW Motorrad

BMW sărbătorește 100 de ani de la înființarea BMW Motorrad, divizia companiei...

CustomNoutati moto

Brabus 1300 R: Brabus își unește forțele cu KTM pentru a doua oară

KTM și-a reînnoit parteneriatul cu firma germană de tuning  Brabus pentru a...

Comunitatea motoCustom

Proiectul Hero Iron al Harley-Davidson București în forma finală

Harley-Davidson București a încheiat construcția proiectului Hero Iron. Jumătate din suma primită...

Custom

BMW K100 – The Mechanic

Acest BMW K100 – The Mechanic – îți captează atenția ca un...