Brabus 1300 R: Brabus își unește forțele cu KTM pentru a doua oară

KTM și-a reînnoit parteneriatul cu firma germană de tuning  Brabus pentru a crea un alt lot limitat de ediții speciale 1290 Super Duke R Evo.

Brabus 1300R Edition 23, motocicleta văzută pentru prima dată în februarie 2022 va fi limitată la doar 290 de exemplare la un preț de 36.999 de lire sterline. S-ar putea să fie cu 18.500 de lire sterline mai mult decât un Evo standard, dar cele 154 de exemplare de anul trecut s-a vândut în doar un minut și 55 de secunde.

Dacă numele Brabus vă sună cunoscut, firma germană este specializată în producerea de versiuni foarte bine puse la punct ale mașinilor de stradă Mercedes. De asemenea, în prezent lucrează cu Porsche, Rolls-Royce, Maybach și multe altele.

Având la bază SDR Evo, 1300R primește același motor V-twin de 1301 cmc care produce 177 CP la 9500 rpm și un cuplu de 103,3 Nm la 8000 rpm. De asemenea, primești același șasiu trellis, braț oscilant unilateral și subcadru.

Fiind bazat pe Evo, primiți și cea mai recentă suspensie semi-activă WP Apex – ceea ce înseamnă șase moduri de amortizare. Aceasta include o funcție inteligentă „Auto”, care se adaptează automat în funcție de stilul de mers.

Toate cele 290 de motociclete vor fi puse la vânzare joi, 16 februarie 2023 și  având în vedere popularitatea ultimelor modele  este puțin probabil să mai rămână vreuna până vineri.

Departe de motor și cadru, stilul este cel care diferențiază Brabus de frații săi portocalii, cu întinderi de fibră de carbon și prelucrare CNC care justifică într-o oarecare măsură prețul piperat.

Aceasta are conducte de aer din carbon, un nou capac al farului din carbon și o nou scut in partea din față. Printre elementele prelucrate se află și manetele reglabile de ambreiaj și de frână, plus scărițele mobile și capacul rezervorului. Fiecare motocicletă va fi, de asemenea, numerotată pentru autenticitate.

Rezultatul este o motocicletă care are și elemente de design preluate de la Husqvarna. Farul rotund cu LED-uri fiind foarte asemănător cu cel de pe motocicleta de aventură Norden 901.

Rămânând la stil, există acum și o nouă husă pentru scaunul pasagerului, care stă mai plat decât anul trecut și care lucrează cu suportul de sub scaun din fibră de carbon pentru a crea un aspect minimalist în partea din spate.

În rest, Brabus are și  jante forjate cu nouă spițe, care le înlocuiesc pe cele cu cinci spițe al modelului KTM. În general, acestea sunt neschimbate față de anul trecut, dar acum sunt complet negre pentru un aspect „stealth”. Șaua a fost tapițată cu stema Brabus.

Roata din spate este, de asemenea, parțial învăluită de o evacuare cu două ieșiri în stil „shotgun”, care înlocuiește ieșirea unică de la KTM și care vine gravată cu „Brabus” și „1300” – câte una pe fiecare țeavă de eșapament.

Dacă până acum erau puse în vânzare cu un pic de roșu fie pe rezervor, fie pe scaun, motocicletele din acest an vor fi împărțite în două loturi de 145 de exemplare, „Superblack” și „Stealth Grey”. Vizitați ktm.com pentru mai multe informații.

 

 

Adaugati comentariu