Zece lucruri pe care trebuie să le ştii despre MotoGP al Argentinei

După un excelent start de sezon, cu victoria lui Andrea Dovizioso în MP al Qatar, lumea motoGP se mută în Argentina, pentru a doua etapă a campionatului.

 

Iată zece lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre circuitul sud-american:

 

– Pista din Argentina este cea mai rapidă din calendar, după cea din Phillip Island, având o medie de viteză de 177 km/h.

 

– Cursa ce va avea loc week-end-ul acesta va fi cea de a 15-a din Argentina. In locaţia actuală, circuitul Termas de Río Hondo, competiţia se desfăşoară pentru a şasea oară. Primul MP al Argentinei a avut loc în 1961, la marginea sudică a oraşului Buenos Aires, pe circuitul „Oscar Alfredo Galvez”.

 

– In 2017, MP al Argentinei a avut câştigători identici cu cei din cursa anterioară: Joan Mir (Moto3), Franco Morbidelli (Moto2) şi Maverick Viñales (MotoGP).

 

– Cel mai bun rezultat obţinut de Andrea Dovizioso pe circuitul Termas de Río Hondo este poziţia secundă (2015). Anul următor a fost aproape de aceeaşi performanţă însă a avut un accident în ultimul tur.

 

– După victoria din Qatar, Dovizioso are la activ 22 de victorii în MotoGP, dintre care 12 în şaua unui Ducati.

 

– Cel mai bun rezultat obţinut de Danilo Petrucci la  Termas de Río Hondo este locul şapte, în 2017.

 

– Până în prezent, Ducati nu a obţinut nici o victorie pe tărâm argentinian.

 

– Anul trecut, după ce a obţinut pole-position pe un Ducati, Jack Miller a fost singurul rider care nu a schimbat pneurile slick cu cele de ploaie. Pentru că restul piloţilor nu puteau să ia startul din linia boxelor, direcţia cursei a hotărât să-l despartă pe Miller de restul plutonului lăsând câteva linii de grilă libere.

 

– In 2018, ambele categorii, Moto3 (Bezzecchi) şi Moto2 (Pasini), au avut învingători italieni. Din 2014 încoace, steagul Italiei a fost urcat pe cea mai înaltă treaptă de cinci ori.

 

– Arthur Wheeler a câştigat în 1962 clasa de 250cmc a  MP al Argentinei la vârsta de 46 de ani, devenind cel mai în vârstă rider câştigător în campionatul mondial.

Adaugati comentariu