Home Custom BMW R18 The Crown: un alt fel de a sărbători 100 de ani de BMW Motorrad
CustomNoutati moto

BMW R18 The Crown: un alt fel de a sărbători 100 de ani de BMW Motorrad

21
BMW R 18 The Crown


BMW sărbătorește 100 de ani de la înființarea BMW Motorrad, divizia companiei germane care se ocupă cu producția de motociclete. Ocazia este celebrată atât prin mai multe ediții speciale ”100 Years” ale unor modele, cât și prin creații ieșite din comun, cum este R 18 The Crown.

BMW a derulat deja celebrul festival BMW Motorrad Days la Berlin, în cadrul căruia s-au întâlnit pasionații mărcii și au fost și expuse anumite modele. Așa cum vă povesteam mai sus, unul dintre acestea este R 18 The Crown, realizat de Dirk Oehlerking.

Nu este prima colaborare a lui Oehlerking cu BMW Motorrad, iar acest lucru se vede prin cea mai recentă lucrare, descrisă de specialist drept ”esența creațiilor sale de până acum”. Curajoasă afirmație, nu? Ei bine, aflați că a fost realizată din aluminiu prelucrat manual și că prezintă un finisaj numit Champagne Platinum, enit să replice culoarea șampaniei.

Rezultatul este mai mult o lucrare de artă cu piese de motocicletă decât o motocicletă în sensul convențional al termenului. Baza lucrării este un BMW R 18, însă acesta a fost dezasamblat la nivel de componente individuale pentru a-i permite artistului să se desfășoare.

Furca față a fost prima care a dispărut, iar în locul său a venit un set de brațe oscilante duble cu un element central de suspensie amplasat înspre cadru. Toate aceste elemente nu sunt vizibile, fiind ascunse folosind caroseria din aluminiu.

Oehlerking a construit de la zero un nou rezervor de carburant, precum și galeriile de evacuare. Farul standard, ceasurile de bord, comutatoarele, scărițele, motorul și numeroase elemente necesare funcționării normale au fost păstrate, deși mutate în alte poziții.

Rezultatul este montat pe un stand, eliminând astfel nevoia unui cric lateral. Sigur, arată deosebit de interesant, fiind mai degrabă o operă de artă, cu toate că o parte din noi se întreabă oare cum ar sta pe această motocicletă și cum ar fi un drum scurt. Suntem convinși, însă, că nu-i la fel ca pe un R 18, dar nu neapărat într-un sens pozitiv. Chiar și așa, să luăm lucrarea pentru ceea ce este, esența unei creații bazate pe o motociclete, nu pentru un mijloc de transport în sine.

Autor
Sebastian Toma

Redactor șef MotorXpert. Jurnalist auto cu 15 ani de experiență, atât în online, cât și în print. A activat la publicații auto precum Automarket, autoevolution, Auto Bild România și 4×4 Adventure. A făcut parte și din proiectul Cavaleria, unde a realizat clipuri video pe YouTube și Instagram. Cariera sa l-a purtat și la publicații redactate exclusiv în limba engleză. Pasionat de tot ce se mișcă și are motor de când era copil, a reușit să transforme pasiunea vieții sale în meserie. Pe lângă pasiunea pentru automobile și motociclete, Sebastian apreciază în mod deosebit sportul cu motor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Comunitatea motoNoutati motoSaloane moto

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama...

Noutati moto

MotorFest 2024, Inaugurarea

București Mall și-a deschis porțile pentru un eveniment moto de amploare, aducând...

Comunitatea motoNoutati moto

Suzuki, expozant la MotorFest 2024

București Mall găzduiește primul său eveniment moto de amploare, aducând împreună majoritatea...

Noutati moto

La Motorfest 2024 poți câștiga un Trackday!

București Mall se pregătește să găzduiască primul său eveniment moto de amploare,...