BMW R18 The Crown: un alt fel de a sărbători 100 de ani de BMW Motorrad

BMW R 18 The Crown

BMW sărbătorește 100 de ani de la înființarea BMW Motorrad, divizia companiei germane care se ocupă cu producția de motociclete. Ocazia este celebrată atât prin mai multe ediții speciale ”100 Years” ale unor modele, cât și prin creații ieșite din comun, cum este R 18 The Crown.

BMW a derulat deja celebrul festival BMW Motorrad Days la Berlin, în cadrul căruia s-au întâlnit pasionații mărcii și au fost și expuse anumite modele. Așa cum vă povesteam mai sus, unul dintre acestea este R 18 The Crown, realizat de Dirk Oehlerking.

Nu este prima colaborare a lui Oehlerking cu BMW Motorrad, iar acest lucru se vede prin cea mai recentă lucrare, descrisă de specialist drept ”esența creațiilor sale de până acum”. Curajoasă afirmație, nu? Ei bine, aflați că a fost realizată din aluminiu prelucrat manual și că prezintă un finisaj numit Champagne Platinum, enit să replice culoarea șampaniei.

Rezultatul este mai mult o lucrare de artă cu piese de motocicletă decât o motocicletă în sensul convențional al termenului. Baza lucrării este un BMW R 18, însă acesta a fost dezasamblat la nivel de componente individuale pentru a-i permite artistului să se desfășoare.

Furca față a fost prima care a dispărut, iar în locul său a venit un set de brațe oscilante duble cu un element central de suspensie amplasat înspre cadru. Toate aceste elemente nu sunt vizibile, fiind ascunse folosind caroseria din aluminiu.

Oehlerking a construit de la zero un nou rezervor de carburant, precum și galeriile de evacuare. Farul standard, ceasurile de bord, comutatoarele, scărițele, motorul și numeroase elemente necesare funcționării normale au fost păstrate, deși mutate în alte poziții.

Rezultatul este montat pe un stand, eliminând astfel nevoia unui cric lateral. Sigur, arată deosebit de interesant, fiind mai degrabă o operă de artă, cu toate că o parte din noi se întreabă oare cum ar sta pe această motocicletă și cum ar fi un drum scurt. Suntem convinși, însă, că nu-i la fel ca pe un R 18, dar nu neapărat într-un sens pozitiv. Chiar și așa, să luăm lucrarea pentru ceea ce este, esența unei creații bazate pe o motociclete, nu pentru un mijloc de transport în sine.

Adaugati comentariu