BMW ConnectRide, ochelarii inteligenți de la BMW Motorrad, au debutat

BMW ConnectRide

BMW Motorrad a prezentat un set de ochelari inteligenți gândiți pentru motocicliști și scuteriști. Numiți BMW Motorrad ConnectRide, aceștia se conectează prin Bluetooth la smartphone-ul utilizatorului și pot afișa informații utile pe una dintre lentilele ochelarilor. La fel ca Google Glass și alte dispozitive similar, lentila din dreapta este cea pe care sunt afișate imaginile respective.

Cu toate că nu sunt primii ochelari inteligenți oferiți vreodată, asta nu înseamnă că produsul nu are anumite calități. Spre exemplu, tehnologia head-up display aduce informații de navigație, viteza de rulare și chiar treapta de viteză (aici ține și de compatibilitatea cu motocicleta) în timp real pe o lentilă.

Practic, nu ar trebui să mai ai nevoie să îți iei ochii de la drum ca să te uiți la telefonul montat pe ghidon. Acest lucru poate fi un mic avantaj într-o zi obișnuită, sau un avantaj mai mare pe timp ploios sau oricând dacă nu vrei să folosești un suport de ghidon.

Evident, nu va funcționa la toate motocicletele funcția care permite afișarea turației motorului, dar am putea bănui că este un element oferit doar pe modelele care au deja conectivitate prin aplicația dedicată BMW ConnectedRide. Aceste limitări erau prezente și la alte modele comparabile de căști inteligente sau ochelari inteligenți, în rarele cazuri în care erau disponibile asemenea dotări.

BMW oferă în ambalaj două seturi de lentile pentru ochelarii săi, unul dintre acestea având o transparență minimă de 85% și fiind compatibil cu căștile cu parasolar integrat. Celălalt set de lentile este colorat și permite purtarea pe post de ochelari de soare. Ambele seturi de lentile prezintă certificare UVA/UVB și pot fi modificate de un specialist în optică pentru asigurarea dioptriei potrivite utilizatorului.

Noii ochelari de la BMW Motorrad au o autonomie de 10 ore datorită bateriei litiu-ion integrate, ce se încarcă folosind un adaptor și o priză USB. Producătorul afirmă că sunt potriviți pentru mai multe forme de față și că pot fi purtați și sub o multitudine de căști moto. BMW oferă două dimensini, mediu și mare, pentru rama ochelarilor inteligenți ConnectRide Smartglasses.

Ochelarii de la BMW Motorrad nu sunt doar un concept sau un produs care ar putea fi oferit la un moment dat, ci ceva ce se poate cumpăra. Potrivit producătorului german, prețul recomandat de vânzare cu amănuntul este de 690 de euro.

BMW ConnectRide BMW ConnectRide BMW ConnectRide BMW ConnectRide BMW ConnectRide BMW ConnectRide BMW ConnectRide BMW ConnectRide BMW ConnectRide

Adaugati comentariu