Home Noutati moto MV Agusta prezintă Dragster RR SCS America
Noutati moto

MV Agusta prezintă Dragster RR SCS America

54


O versiune în ediție limitată a motocicletei sportive naked de la Schiranna pentru piața americană. 300 de exemplare numerotate, piese speciale și o atenție obsesivă la detalii.

Noul Dragster RR SCS America preia ștafeta unui lung șir de MV Agustas dedicate în mod expres pieței nord-americane. O dinastie născută în îndepărtații ani ’70, mai exact în 1973, când 750S a văzut lumina zilei pentru a celebra importanța pieței americane pentru marca lombardă. Apoi, o lungă pauză, dar începând cu 2004, anul primului Brutale America, au urmat mai multe modele sub acest nume, toate bazate pe motocicletele sportive naked de la Schiranna.

Mai întâi 750, apoi 1090, astăzi 800, și cu un cilindru mai puțin. Cel cu trei cilindri, care a ajuns de fapt în casa „America” încă din 2017 cu Brutale 800 RR America, este motorul care propulsează și această nouă versiune a Dragsterului. Noua motocicletă se deosebește de celelalte printr-o serie de detalii care o fac exclusivistă și inconfundabilă. Mai presus de toate, livrea în culorile stelelor și dungilor: albastru metalizat, alb și roșu. Șaua este din piele roșie și poartă broderia „America Special Edition”.

În partea din spate, Dragster RR SCS America se distinge prin roata lenticulară din carbon cu elemente de culoare dedicate, tot în tema Stars and Stripes. Numărul modelului, de la 001 la 300, este gravat cu laser pe o plăcuță din capul direcției. În cazul în care aceste detalii nu sunt suficiente, MV oferă o serie de accesorii speciale pentru a face motocicleta ș unică și individuală.

Printre cele furnizate se numără o carcasă transparentă pentru ambreiaj, o husă dedicată motocicletei și un certificat de autenticitate pentru motocicletă. În catalogul de opționale se regăsește un sistem de evacuare Akrapoviç din titan, combinat cu o unitate de control specială, care împreună permit producerea a încă 8 cai putere în plus față de cei 140 ai modelului standard.

Toate caracteristicile esențiale și elementele tehnice rămân de la modelul standard. Este vorba despre celebrul motor cu trei cilindri de 798 cmc creditat cu cei 140 CP menționați mai sus în versiunea standard. O caracteristică specială a modelului Dragster, care dă și numele motocicletei, este ambreiajul automat SCS dezvoltat în colaborare cu Rekluse. Cadrul este un spalier din oțel combinat cu un braț oscilant unilateral din aliaj de aluminiu; compartimentul de suspensie dispune de o furcă Marzocchi inversată și un monoamortizor Sachs complet reglabil. Frânele Brembo cu două discuri față de 320 mm și etriere radiale și o greutate uscată de 175 kg.

Noul MV Agusta Dragster RR SCS America, din păcate pentru colegii noștri fani ai mărcii, nu va fi disponibil pe piața din România și nici în restul Europei, ci doar în America de Nord.

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Romaniacs 2024 MotorXpert
Competitii motoNoutati moto

Mai sunt câteva zile până la startul Romaniacs 2024

La cea de-a 21-a ediție a competiției recunoscută drept cel mai dificil...

EchipamentNoutati motoPiata motoPrezentareRide testSaloane motoUtile

MOTO MUS – Grand Opening București

MOTO MUS  își deschide oficial porțile noului Showroom din București Evenimentul va debuta...

Comunitatea motoNoutati motoPrezentare

The Distinguished Gentleman’s Ride 2024

România, printre cele mai generoase țări implicate în strângerea de fonduri pentru...

Comunitatea motoMotociclete inediteNoutati motoPrezentareUtile

Distinguished Gentleman’s Ride, pe 19 mai la București

Evenimentul caritabil Distinguished Gentleman’s Ride va avea startul pe 19 mai, concomitent...