Danezii vor avea din nou o marcă moto: Nimbus renaște în 2025

Nimbus motocicleta electrica

Marca daneză Nimbus anunță reveninrea pe piață după o pauză îndelungată. Producătorul care a cunoscut succesul doar pe piața locală, nefiind exportat și în alte țări, a fost cumpărat de sub aripa companiei Nilfisk, cea care l-a lansat și repornit de la zero de un investitor.

Primul model Nimbus a fost lansat în 1918, iar următoarele produse ale companiei au ajuns să fie folosite de diferite departament ale guvernului Danez, precum și de public. Este echivalentul local al mărcii Mobra, dacă permiteți o analogie.

Ei bine, după mulți ani fără niciun model produs, marca Nimbus încă reprezintă un nume pentru mulți danezi. Evident, producătorul nu dorește să cucerească doar clienții care își aduc aminte de modelele istorice, ci să reînvie un nume cu notorietate în Danemarca și apoi să îl aducă și pe alte piețe.

Antreprenorul Clasus Stolvlbaek Clausen este responsabil de renașterea numelui Nimbus, sarcină pe care a întreprins-o încă din 2014. În urma unei campanii de strângere de fonduri, afaceristul a reușit să contracteze o firmă specializată în design, 3Part, care a dezvoltat primul model din noua eră a companiei.

Compania din Danemarca dorește să lanseze atât o bicicletă electrică, cât și o motocicletă electrică. Ambele vor prezenta tușe de design retro, ce vor omagia anumite trăsături ale modelelor clasice Nimbus, dar fără a merge prea departe pe această cale.

Primele modele ar trebui să intre în producție abia în 2025, iar producătorul nu a specificat ce ambiții există în materie de vânzări pe piața europeană. În orice caz, nu ar fi sustenabilă o abordare concentrată doar pe piața locală. Primul pas, însă, va fi să producă și să vândă aceste vehicule pe piața din Danemarca, iar abia să le exporte și în alte țări.

Adaugati comentariu