Ducati: rezultate record în primul trimestru al anului 2023

Ducati, record de 14.725 de motociclete livrate în T1 2023, +7% în Italia și +21% în SUA și Germania. Multistrada V4 crește în popularitate, în timp ce DesertX devine al treilea cel mai solicitat model

După un an 2022 care a fost deja cel mai bun an al Ducati în ceea ce privește livrările, veniturile și profitabilitatea, producătorul bolognez de motociclete a început anul 2023 cu rezultate la fel de pozitive.
Livrările au stabilit un nou record în primul trimestru al anului, cu 14.725 de motociclete livrate clienților pasionați din întreaga lume, marcând o creștere de 9% față de aceeași perioadă din 2022.

Claudio Domenicali, CEO Ducati: „După ce în 2022 am încheiat cel mai bun an din istorie, am început anul 2023 cu rezultate importante care confirmă o strategie a companiei care dă roade excelente. Pe baza acestor cifre pozitive, continuăm să lucrăm pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, cu obiectivul principal de a-i mulțumi pe toți fanii Ducatisti din minunata noastră comunitate.

Ducati Multistrada

Rezultatele excelente sunt evidente pe toate piețele principale ale Ducati: Italia se află pe primul loc, cu 2.717 motociclete livrate și o creștere de 7% față de anul trecut. Statele Unite, care este a doua piață ca mărime pentru Ducati, a crescut vânzările cu 21% în primul trimestru al anului 2023, cu 1.677 de motociclete. Germania, pe locul trei, a înregistrat, de asemenea, o creștere de 21% față de aceeași perioadă din 2022, cu 1.666 de motociclete livrate.Francesco Milicia, VP Global Sales and After Sales Ducati: „Livrările realizate în T1 2023 au stabilit un nou record pentru Ducati, cu o creștere pe toate piețele majore. Dealerii noștri de încredere din întreaga lume joacă un rol important în obținerea acestor rezultate. Vreau să le mulțumesc pentru angajamentul lor față de marcă și față de Ducatisti.Multistrada V4, în toate versiunile sale, este în continuare cea mai de succes motocicletă din gama Ducati, cu 2.668 de modele livrate la nivel mondial în primele trei luni ale anului 2023, urmată de Monster cu 2.005 motociclete. Al treilea cel mai popular model este DesertX cu 1.442 de livrări, confirmând strategia mărcii de extindere a gamei de produse prin intrarea într-un nou segment.

Ducati este prezentă în peste 90 de țări cu o rețea de vânzări extinsă de peste 800 de dealeri și continuă să crească. De fapt, în 2023, producătorul din Bologna intenționează să deschidă 55 de noi dealeri, dintre care unii au fost deja inaugurați în primul trimestru al anului. Printre acestea se numără și prima reprezentanță de integrare Audi Ducati Retail pentru Elveția, care a fost deschisă în Volketswil (Zurich) în luna martie.

Adaugati comentariu