Home Competitii moto Ducati începe producția MotoE
Competitii motoMotociclete electriceNoutati moto

Ducati începe producția MotoE

0


Primele motociclete Ducati V21L vor fi livrate la mijlocul lunii februarie. Două teste de pre-sezon, la Jerez și Barcelona, înainte de debutul în cursă, la 13 mai, la GP-ul Franței..

A început producția prototipurilor Ducati ‘V21L’ care vor fi prezente în sezonul 2023 al Campionatului Mondial FIM Enel MotoE. Producția motocicletelor a început în decembrie, iar cele 23 de unități vor fi gata până la jumătatea lunii februarie. Pe lângă cele 18 motociclete care vor concura, cinci vor fi puse la dispoziția organizației. Fiecare prototip este asamblat de către tehnicieni experți din cadrul departamentului de curse Ducati MotoE cu același proces, precizie și atenție la detalii tipice pentru construcția unei motociclete de MotoGP.

Ducati gata pentru viitorul electric

La un an de la primul test cu Michele Pirro pe circuitul mondial de la Misano, Marco Simoncelli, începerea producției prototipurilor „V21L” reprezintă începutul unui capitol nou și important în istoria Ducati. Pentru producătorul din Borgo Panigale, acest proiect s-a născut cu scopul de a dezvolta competențe pentru viitorul său, menținând abordarea care a alimentat întotdeauna ADN-ul Ducati: experimentarea soluțiilor tehnologice în lumea curselor și munca pentru a se asigura că tot ceea ce este dezvoltat în acest domeniu poate ajunge apoi pe motociclete destinate pasionaților din întreaga lume. Pentru a face acest lucru, a fost creată cea mai  rafinată și sofisticată motocicletă electrică din lume, rezultat al muncii  inginerilor de la Ducati R&D și a echipei Ducati Corse.

Ducati V21L

„V21L”  combină tehnologia propulsoarelor electrice și a bateriilor dezvoltate de Ducati Corse cu un proces de design și un management de proiect tipic pentru o motocicletă de șosea precum Panigale V4. Este îmbinarea celor mai bune abilități din cele două lumi, cea de curse și cea de producție, un prototip cu care Ducati experimentează într-o lume încă nedescoperită, cea a motocicletelor sport electrice

Claudio Domenicali, CEO Ducati

„Începerea producției Ducati MotoE este un moment istoric pentru compania noastră, care, prin acest proiect, studiază în profunzime tehnologiile viitorului în lumea pe două roți. Este un domeniu important, în care investim pentru a construi o bază, astfel încât să fim pregătiți dacă și când tehnologia bateriilor va permite crearea unei motociclete electrice de șosea, care să aibă greutatea, performanța și autonomia pe care entuziaștii le așteaptă de la un Ducati de Borgo Panigale.

Reducerea emisiilor de CO2

Prin urmare, ne îmbarcăm în această nouă aventură cu scopul de a dezvolta oamenii și abilitățile din cadrul companiei pentru a modela ceea ce ar putea fi caracterul unei viitoare motociclete electrice de șosea Ducati. Proiectul MotoE reprezintă un pas decisiv pentru Ducati pentru a contribui la reducerea emisiilor de CO2, alături de cercetarea în domeniul combustibililor sintetici (eFuel), care poate reduce la zero emisiile totale de CO2 ale motoarelor cu ardere internă. Sustenabilitatea  este un aspect pe care toate persoanele și companiile trebuie să îl considere o prioritate dacă se dorește păstrarea echilibrului delicat al planetei. Chiar și la nivel industrial, Ducati se angajează în acest sens, iar construcția noii zone de finisare și de deliberare estetică, clasificată ca fiind o clădire cu consum de energie aproape zero, este doar cel mai recent exemplu.

După un an de teste dedicate dezvoltării, în care Michele Pirro, Alex De Angelis și Chaz Davies au pilotat pe rând prototipul „V21L”, proiectul Ducati MotoE se apropie de momentul în care motocicletele vor intra pe circuit. Primul test cu piloții și echipele care vor concura în Campionatul Mondial din 2023 este programat pe 6, 7 și 8 martie la Jerez, urmând ca alte trei zile de teste pe 3, 4 și 5 aprilie pe circuitul Montmelò din Barcelona.

Debutul

Debutul în cursă va avea loc în cadrul Marelui Premiu al Franței, sâmbătă, 13 mai. Calendarul Campionatului Mondial de MotoE din 2023 se desfășoară pe parcursul a opt Mari Premii, cu două curse pe weekend, ambele în zilele de sâmbătă. După debutul francez, Campionatul Mondial de MotoE va fi prezent la toate cursele europene ulterioare până la Misano, apoi va fi prezent la Mugello în weekendul 11 iunie, la Sachsenring în weekendul următor și la Assen pe 25 iunie. După pauza de vară, motocicletele Ducati MotoE vor reveni pe circuit la Silverstone pe 5 august, înainte de a aborda ultimele trei Mari Premii la Red Bull Ring (20 august), Catalunya (2 septembrie) și Misano (10 septembrie).

 

Autor
Andrei Micu

Pasiunea pentru motociclete l-a determinat să și scrie despre ele, reușește să își transmită entuziasmul prin articolele în care transformă fiecare plimbare cu motocicleta într-o poveste interesantă. Caută în fiecare zi motociclete inedite pe care să le prezinte cititorilor. Pentru el sezonul moto nu se termină nici iarna. Pe lângă pasiunea pentru senzații tari pe două roți, activează ca voluntar de prim ajutor în cadrul programului „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati moto

Noul Malaguti Madison 125

Sportiv, practic și… sportiv, noul Malaguti Madison 125 schimbă hainele față de...

Noutati moto

Aprilia SR GT 125 și 200, disponibile și în varianta MotoGP Replica

Aprilia a dezvelit o nouă variantă a scuterului său SR GT, disponibilă...

Noutati moto

Honda Motocompo s-a întors cu alt nume: Motocompacto

Honda oferea un motoscuter de cilindree mică numit Motocompo în urmă cu...

Noutati moto

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour a debutat: iată ce aduce nou

Ducati a extins gama Multistrada cu un nou model, numit Multistrada V4...